Avrupa’nın başörtüsü alerjisi depreşti

Avrupa’nın başörtüsü alerjisi depreşti

Batı’nın kılık-kıyafet özgürlüğü başörtülü görene kadar devam ediyor. Almanya ve Fransa’da başörtüsü tartışması yine gündemin üst sıralarına çıktı.

Almanya ve Fransa da başörtüsü yeniden tartışma konusu oldu. Almanya’da ırkçı ve İslam düşmanı Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Eşbaşkanı Alice Weildel, başörtülüleri hedef alan sözleriyle tepki çekti.

Diriliş Postası’nda yer alan habere göre, Federal Meclis’te yaptığı konuşmada Weildel, hükümetin göç ve mülteci politikasını eleştirerek, “Burkalar, başörtülü kızlar ve finanse edilen bıçaklı adamlar ile diğer tembeller refahımızı, ekonomik büyümeyi ve her şeyden önce sosyal devleti güvence altına almayacaktır” ifadelerini kullandı. Weidel, bu sözlerinin ardından diğer partilere mensup milletvekillerince yuhalandı.

Sosyal Medyada linç

Paris – Sorbonne Üniversitesi sendikası UNEF’in Başkanı Maryam Pougetoux televizyona başörtülü çıkınca, sosyal medyada linç girişimi başladı. İslam düşmanlığının giderek arttığı Avrupa’da, bir üniversite sendikası başkanının başörtülü olduğu öğrenilince hakkında linç kampanyası başlatıldı. Yazar Celine Pina, Genç kadının fotoğrafı ile birlikte, “Müslüman kardeşler öğrenci sendikalarına sızdı” paylaşımı yaparak İslam düşmanlığını sergilerken, Julien Dray da bu ayıba eşlik edenler arasında yer aldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *