İsrail’le anlaşmalar iptal edilsin önerisi reddedildi

İsrail’le anlaşmalar iptal edilsin önerisi reddedildi

Filistinlilere yönelik İsrail katliamının ardından TBMM’ye sunulan ‘İsrail’le anlaşmalar iptal edilsin’ önergesi reddedildi.

Gazze sınırında yaşanan olaylar ve onlarca Filistinli’nin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan İsrail’le anlaşmaların iptal edilmesi önergesi reddedildi.

Euronews’ün aktardığına göre, Halkların Demokratik Partisi (HDP) resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “İsrail ile ekonomik, askeri, siyasi tüm anlaşmaların sonlanması, İsrail’e ekonomik yaptırım uygulanması amacıyla Meclis genel kuruluna sunduğumuz genel görüşme talebimiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi” denildi

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise AK Parti’nin Cuma günü İsrail’e tepki amaçlı miting düzenlemesini eleştirdi. Karamollaoğlu iktidarın icraat makamı olduğunu tepkisini miting yaparak değil somut adımlar atarak göstermesi gerektiğini açıkladı.

Karamollaoğlu kendilerinin de miting planladıklarını ama iktidarın miting kararını açıklamasının ardından iptal ettiklerini belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *