Arap Birliği de Trump’la aynı fikirde!

Arap Birliği de Trump’la aynı fikirde!

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, uluslararası güçlerin İran ile imzaladığı nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, Arap Birliği tarafından yayınlanan açıklamada Genel Sekreter Ebu Gayt’ın, ABD’nin İran ile imzaladığı nükleer anlaşmadan çekilmesine ilişkin değerlendirmelerine yer verildi.

2015 yılında imzalanan anlaşmanın, İran’ın faaliyetlerinin sadece nükleer boyutu ile ilgili olduğunu öne süren Ebu Gayt, “İran’ın bölgede istikrarsızlığa yol açan politikalar izlemesi nedeniyle takip edilmesi gereken tek unsurun bu olmadığını her zaman söyledik. Nükleer meselesi dışında da İran itiraz ettiğimiz ve edeceğimiz çok sayıda politika izliyor” dedi.

Arap Birliği’nin nükleer anlaşma hakkındaki tutumunun ilk günden beri aynı olduğunu hatırlatan Genel Sekreter, “Arap dünyasında İran’ın izlediği politikalara karşı ciddi bir rahatsızlık olduğunu ve İran’ın Arap ülkeleriyle iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyorsa, bu politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini defalarca söyledik” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *