Uluslararası Dergi Fuarı, Sirkeci Garı’nda Başladı

Uluslararası Dergi Fuarı, Sirkeci Garı’nda Başladı

Türkiye Dergiler Birliği Derneği (TURDEB) tarafından düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarının 9’uncusu Sirkeci Garı’nda bugün başladı.

8-13 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda yazar buluşmaları da gerçekleştirilecek. Fuara dergiler tarafından yoğun katılım gözlenirken, okurlardan da dergilere yönelik yoğun bir ilgi olması bekleniyor.

İktibas adına kurulan standımızda, mevcut kitap ve dergilerimizden örnekler bulunduğu gibi, yazarlarımızdan Şükrü Hüseyinoğlu ile Osman Tarık Kalafat da fuar boyunca konuklarımızı ağırlamaya devam edecekler.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

3 Comments

  • ersin ertuğrul
    9 Mayıs 2018, 10:23

    "Fikir, İnanç, İdeoloji ya da Felsefe Neden Sahiplenilir?"

    Eğer bir fikir, inanç, ideoloji ya da felsefe sahibi şahıs dışında kimse/kimselere de erişmek istiyorsa bunu iki yolla yapabilir.

    Birincisi, bunu güzel söz-hikmet ve örneklikle yapmaya çalışır. Bu yol pozitivist açıdan her zaman "başarıyı" getiremeyebilir. Lakin erdemli bir duruşu, kendisi hakkında dostu ve düşmanı tarafından takdiri temin eder.

    İkincisi, kendisini zorla, hile ve desiselerle kabul ettirmeye çalışır. Kimi zaman fiziken kimi zaman kültürel asimilasyon tatbik eder. Devamlılığını sağlayabilmek içinse kültürel asimilasyonu tercih eder. Bir süre sonra kendisi yerleşik düzen oluverir. Elinde yetişen nesillerce de korunma altına alınır. Bu yol Makyavelizm açısından da kabul edilebilir bir yöntemdir.

    Müslümanlarsa liderleri Resuller elinde hep "birinci" yolun tatbik edilegeldiğini görür. Bunu örnek alır. Almalıdır! Lakin Resullerin akabinde/irthalinden sonra, sapmalar yaşanmış, bu yol tatbik edilmez olunmuştur. Hayattan çekilen din, fikirse bir süre sadece adı bilinir, kendi görülmez olmuştur.

    O halde sahiplenildiği iddia edilen fikir önce bilinmeli/tanınmalı ve de tatbik olunmalı. Ki bu zemin üzerinden diğer insanlar bu fikre, inanca davet edilebilsin.

    İşte günümüzde de fikre davet eden araçlardan "dergiler"dir. Bu ismin hakkını verdiği ölçüde birer "fikir kalesidirler". İktibas Dergisi’nin ve diğerlerinin katıldığı bu tip organizasyonlarsa fikirlerinin topluma ulaştırıldığı birer meydandır. Eğer fikir varsa bu kendisine davet edilmeyi ister. Bu fikrin doğasında vardır. Hakkıdır. Yukarıda zikrettiğimiz gibi "birinci" yöntemle bu yapılır.

    Ayrıca değinmeden geçemeyeceğim bu tip organizasyonlar bana Son Elçinin günündeki "panayırları" hatırlatıyor. İnsanların şiirler okuduğu, halka hitap ettiği o panayırlar…

    İktibas Dergisi’nin ve diğer dergilerin bu tip organizasyonlara iştiraki, kendilerini/fikirlerini açıklamaları elzemdir, gereklidir.

    Bu itibarla katılımcıları tebrik ederim. Hayırlara vesile olmasını dilerim.

    REPLY
  • Adatepeli
    8 Mayıs 2018, 19:12

    Hayirlara vesile olmasi dilegiyle…
    Sükrü ve Osman kardes basta olmak üzere emegi gecen kardeslerden Allah razi olsun…

    REPLY
  • mbozac
    8 Mayıs 2018, 13:07

    inşaallah hayırlara vesile olur…

    REPLY