Karamollaoğlu aday oldu, ‘sözümüzün eriyiz’ dedi

Karamollaoğlu aday oldu, ‘sözümüzün eriyiz’ dedi

Bugün adaylığını ilan eden Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu, ilk konuşmasında, “Farklı fikir ve düşüncelere önem verecek, hoşumuza gideni değil, haklı olana kulak vereceğiz” dedi.

Saadet Partisi’nin 24 Haziran 2018’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adayı belli oldu. Abdullah Gül’ün adaylığı için çok uğraş veren Saadet Partisi bunu başaramayınca genel başkan Temel Karamollaoğlu’nu aday gösterdi. Adaylığını bugün bir toplantı ile ilan eden Karamollaoğlu aday olarak ilk konuşmasını da burada yaptı.

Milli Gazete’nin aktardığına göre, Temel Karamollaoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Biz sözümüzün eriyiz. Bu da bizim şiarımız. Ama biz bunu söylerken kimseyi incitmek, küçük düşürmek niyetinde değiliz. Tam tersi onları uyarmak, onlara yol göstermek için yaparız.

Yalana, yolsuzluğa, yandaşlığa, yalakalığa asla yer vermeyeceğiz.

Garip gurebanın hakkını yetim hakkı korur gibi koruyacağız. Çevremizde yalakaların öbekleşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Farklı fikir ve düşüncelere önem verecek, hoşumuza gideni değil, haklı olana kulak vereceğiz.

İnsanlarımızın ömrünü tükettiği şehirlere yaşanabilir bir hüviyet kazandıracağız.

Türkiye’mizi normalleştireceğiz. Nasıl bir durumdayız ki bu ifadeyi kullandım? Şu anda biz OHAL’le yönetiliyoruz. Olağanüstü hal normal değildir. İktidara geldiğimizde yapacağımız ilk şey OHAL’in kaldırılması olacaktır. Şiddete başvurmadığı sürece farklı fikirleri öenmseyeceğiz.

5A’dan ayrılmayacağız, onlar şunlardır:

Birincisi akıldır. Akıl Allah’ın insana bahşettiği en büyük nimettir. Akıl bir işin sonunu görmek demektir. Akılla hareket etmezseniz Şam’da namaz kılacağız derken, sonra 15 senede çıkamazsınız. Ülkeyi tek akılla değil, ortak akılla yönetme yoluna gideceğiz. Bu istişare demektir.

İkincisi adalettir. Suçlu olan kızım Fatıma da olsa adaletten ayrılmayacağız. Hakkın adaletini mutlaka tesis edeceğiz. Hakimin adil karar verebilmesi için imkan yok. Mahkemede derdest edilen hakimler var. Bunu görenin adil karar verebilmesi mümkün değil.

Üçüncüsü ahlaktır. Ahlak bir toplumun mayasıdır. Ahlek ve maneviyat olmadan bir ülke kalkınamaz. Yönetimde mutlaka ahlakı hakim kılacağız.

Adanmışlık ve asalet. Adanmışlık ve asalet nedir diye soran olursa şu salona bir baksın. Bu salonda hiçbir makam ve mevki beklemeden kendisini ülkesine hizmete adamış yürekler var.

Bu salonda şartlar ne olursa olsun yolundan dönmeyenler var.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *