El Fetih’in, toplantıyı tek başına yapma ısrarına eleştiri

El Fetih’in, toplantıyı tek başına yapma ısrarına eleştiri

Batı Yaka’daki Bağımsız Şahsiyetler Platformu Başkanı Halil Assaf, Fetih’in Ulusal Konsey’i tek başına toplamakta ısrar etmesini eleştirdi.

Assaf, 25 Nisan Çarşamba günü konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistinlilerin tümünü temsil eden Filistin Kurtuluş Örgütü’nün şeref misakının korunması gerektiğini ifade etti.

Filistin halkının sadece bir bölümünün temsilcilerinin toplantıya katılmasının birliğe ihtiyaç duyulan bir vakitte bölünmüşlük halini kökleştireceğini ve durumu daha da karmaşık hale getireceğini bildirdi.

Assaf, Ulusal Konsey toplantısından çıkacak kararların tüm Filistinlileri temsil etmeyeceği için gayri meşru olacağını belirterek, Filistinliler olarak bir kesimin dışlanmasını kabul etmediklerini kaydetti.

Batı Yaka’daki Bağımsız Şahsiyetler Başkanı, Filistin Yönetimi ve Fetih yetkililerini en alt düzeyde de olsa katılım sağlanana ve strateji belirlenene kadar Ulusal Konsey toplantısını ertelemeye davet etti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Ulusal Konsey toplantısını Ramallah’ta işgalin gölgesinde yapmakta ısrar etmesine Filistinli gruplar tepki gösteriyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *