PKK’nın Suriye kolu, Amerika’da ofis açıyor!

PKK’nın Suriye kolu, Amerika’da ofis açıyor!

PKK’nın Suriye kolu YPG’nin ABD’de ofis açmak için başvuru yaptığı ortaya çıkmıştı. “Suriye Demokratik Konseyi” adı altında yapılan başvurunun belgelerine ulaşıldı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’nin, Zeytin Dalı Harekatı’nın başlamasından sonra Amerika’da yasal faaliyetler yürütmek amacıyla, “Suriye Demokratik Konseyi” adı altında ABD hükümetine tescil başvurusu yaptığı ortaya çıkmıştı.

Yeni Şafak’ın aktardığına göre TRT World’ün ulaştığı belgeler, bunu doğruladı. Aralarında YPG/PKK’nın sözde üst düzey yöneticisi Senam Mohamed’in de bulunduğu Ahed Al Hendi, Bassam Said Ishak ve Nobahar Mustafa, ABD’nin başkenti Washington’da ofis açmak için başvurmuş.

Dışişleri: Haberdarız

Sözde konsey, ABD Adalet Bakanlığı’nın yabancı ajan yasası kapsamında “yabancı siyasi parti temsilciliği” olarak kaydolmuş. Türk Dışişleri kaynakları, terör örgütü YPG’nin bu girişiminden haberdar olduklarını ve konunun ABD’li yetkililerle yapılan görüşmelerde gündeme geldiğini ifade etti. ABD’nin milyonlarca dolar askeri destek verdiği YPG’nin bu başvurusuna izin verip vermeyeceği merak konusu.

İşte o belgeler;


Amerikalı generalden itiraf

ABD Özel Kuvvetler Komutanı Orgeneral Raymond Thomas, geçen yıl ülkenin önemli düşünce kuruluşlarından Aspen Enstitüsü’nün Colorado eyaletinde yapılan yıllık güvenlik toplantısında, YPG/PKK ile ilgili açıklamalar yapmıştı. YPG/PKK ile yakın çalıştıklarını anlatan Thomas, şunları söylemişti:

Tavsiye üzerine isim değişti

“Onlar kendilerine resmi olarak YPG diyorlardı ki; Türkler bunun PKK ile aynı olduğunu söylüyor. Biz de bunun üzerine onlara isimlerini değiştirmeleri gerektiğini söyledik. Bir gün sonra adlarının ‘Suriye Demokratik Güçleri’ olduğunu ilan ettiler. ‘Demokratik’ ifadesini kullanmalarının zekice bir hamle olduğunu düşündüm. Bu, onlara bir miktar itibar sağladı.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *