Ebu Merzuk: ‘Mısır’ın rolünü takdir ediyoruz’

Ebu Merzuk: ‘Mısır’ın rolünü takdir ediyoruz’

Hamas Siyasi Birim Üyesi Merzuk, Mısırlı yetkililerle aralarında kardeşçe ve açık bir konuşma gerçekleştiğini, Mısır’ın rolünü takdir ettiklerini ve hareket olarak desteklediklerini bildirdi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyelerinden Musa Ebu Merzuk, uzlaşının uygulanmasının ve Filistin toplumunun tüm renklerini temsil edecek birleştirici bir Ulusal Konsey toplantısının mümkün olduğunu söyledi.

Ebu Merzuk, Filistin Enformasyon Merkezi’ne verdiği röportajda, Hamas heyetinin geçtiğimiz günlerde Mısır İstihbaratı yetkilileriyle ve en başta Mısır İstihbaratı Başkanı Abbas Kamil’le görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

Mısırlı yetkililerle aralarında kardeşçe ve açık bir konuşma gerçekleştiğini belirten Ebu Merzuk, Mısır’ın rolünü takdir ettiklerini ve hareket olarak desteklediklerini bildirdi.

Filistin Ulusal Konseyi’nin mevcut şekliyle toplanmasına neden karşı olduklarını Mısırlı yetkililere anlattıklarını söyleyen Ebu Merzuk’a göre Mısırlılar uzlaşıya arabulucu olmaya ve Gazze halkını desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Ebu Merzuk, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Gazze Şeridi’nin her şeyiyle teslim edilmesi çağrısının sorulması üzerine de uzlaşı önündeki en büyük engellerden birinin Fetih’te ve özellikle de Abbas’ta uzlaşı iradesinin bulunmaması olduğunu belirtti.

Fetih ve Filistin Yönetimi’nin önceliğinin Gazze’de Hamas’ın gücünü ve kuvvetini sona erdirmek olduğundan endişe duyduklarını dile getiren Ebu Merzuk, bunun işgalcilere karşı mücadelenin Fetih ve Filistin Yönetimi nezdinde ikinci plana itilmesine yol açacağını kaydetti.

Ebu Merzuk, Hamas’ın tavrının kesin olduğunu ve işgalcilerin savaşla elde edemediklerini Abbas’ın Gazze Şeridi’ni aç bırakarak elde edemeyeceğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *