Arjantin’den Hollanda’ya ‘uyuşturucu devleti’ için özür

Arjantin’den Hollanda’ya ‘uyuşturucu devleti’ için özür

Arjantin Güvenlik Bakanı Patricia Bullrich, Hollanda’yı uyuşturucu kullanımını suç olarak saymaması sebebiyle yaptığı ‘uyuşturucu devleti’ tanımlamasının ardından özür diledi.

Arjantin’in Amsterdam Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Bakan Bullrich’in ifadeleri sebebiyle resmi bir özür dilediği belirtildi. İki ülkenin iyi ilişkilere sahip olduğunun altı çizilen açıklamada, özrün bu sorunu sona erdireceği vurgulandı.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Bakan Bullrich ‘Amerika TV’ kanalında Pazar günü yayınlanan röportajında, uyuşturucu kullanımının cezalandırılması gerektiğine dair açıklamalarda bulunmuştu.

Arjantinli bakan, her yerde işlenen bu suçun cezalandırılmasında başarısız olunduğunu, Hollanda’nın şu an ‘uyuşturucu devletine’ dönüştüğünü söyleyerek, “Onlar bu krizin içerisinde. Avrupa’daki sentetik uyuşturucunun ana kaynağı onlar” ifadelerini kullandı. Bullrich’in açıklamaları ülke çapında geniş yankı uyandırdı.

Bakan Bullrich, daha sonra Arjantin merkezli ‘Clarin’ gazetesine verdiği demeçte, Hollanda’yı ve özellikle Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te doğan Hollanda Kraliçesi Maxima’yı kırmak istemediğini söyleyerek özür diledi.

Hollanda, özellikle Amsterdam, uyuşturucu kullanımının serbest bırakıldığı kafeleriyle ünlü bir ülke.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *