Ermenistan’da karmaşa

Ermenistan’da karmaşa

Sarkisyan-Paşinyan görüşmesi 3 dakika sürdü, Cumhurbaşkanı Sarkisyan toplantıyı terk etti, Paşinyan gözaltına alındı. 

Ermenistan’da Serj Sarkisyan’a karşı düzenlenen gösteriler devam ederken, diyalog görüşmelerinde gerilimli anlar yaşandı. Sarkisyan şantaj yaptığını öne sürdüğü muhalefet lideri Paşinyan ile görüşmesini yarıda kesti. Bir haftadan uzun süredir devam eden gösterilere önderlik eden muhalefet lideri daha sonra gözaltına alındı.

armen sarkisyan pashinian ile ilgili görsel sonucu

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Ermenistan’da Başbakan Serj Sarkisyan’a karşı düzenlenen gösterilere önderlik eden muhalefet lideri Nikol Paşinyan gözaltına alındı. Sarkisyan’ın, cumhurbaşkanlığından sonra başbakanlık görevine getirilmesine karşı düzenlenen gösteriler sürerken muhalefet lideri Nikol Paşinyan ile görüşmeyi kameraların önünde kesmesi gerginliğe neden oldu. Paşinyan, Sarkisyan ile yaşanan gerilimin ardından gözaltına alırken, Erivan’da protestolar devam etti.

Protesto çağrısı

İkili, gösterileri ele almak üzere basın mensuplarının önünde bir araya gelmiş, Paşinyan’ın iktidarı elinde bulundurma çabası olarak nitelendirdiği anayasa değişikliği nedeniyle istifa etmesini istemesi üzerine Sarkisyan, muhalefeti “şantaj” yapmakla suçlayarak toplantının yapıldığı otelden ayrılmıştı. Paşinyan, olaydan sonra bir haftayı aşkındır sokaklarda olan destekçilerine gösterilerini sürdürmeleri çağrısında bulunmuştu.

Ne olmuştu?

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına geçen ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini Serj Sarkisyan’dan devralmıştı. Ermenistan’da 2015’te Sarkisyan’ın desteğiyle kabul edilen anayasal referanduma göre yürütme yetkisi cumhurbaşkanından başbakana devredilmişti. Muhalifler, bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *