Sempozyumda ‘İKTİBAS’ konulu iki sunum

Sempozyumda ‘İKTİBAS’ konulu iki sunum

20 Nisan Cuma, saat 19:00’da Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak açılış programı ile başlayacak sempozyumun Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak iki ayrı oturumunda Ayşe Ayten Bakacak ve Kürşad Atalar, “İktibas Dergisi” konulu sunum gerçekleştirecekler.

Cuma akşamı düzenlenecek programla İslamcı Dergiler Sempozyumu bir panel ile başlayacak. İslamcı Dergiler Projesi (İDP) Genel Koordinatörü Lütfi Sunar’ın moderatörlüğünde yapılacak panelde Kurtuluş Kayalı “1980 Sonrası İslamcılık Düşüncesinin Yönelimleri”, Necdet Subaşı “1980’lerde İslamcıların Okuma Serüveni”, Alev Erkilet “1980 Sonrası İslamcılık Tartışmaları: Tanımı, Seyri ve Hayatiyetine Dair” ve Vahdettin Işık “Muhafazakâr yahut Reddiyeci Okuma Arasında İslamcılığı Yeniden Düşünmek” başlıklı bir konuşma yapacak. 1908’den bu yana çıkan dergilerin kataloglandığı web sitesinin de açılışı yapılacak.

İktibas Dergisi konulu iki sunum

21 Nisan Cumartesi günü, saat 14:00 – 15:40 arasında İlmi Etüdler Derneğinde yapılacak 3.oturum’da Ayşe Ayten Bakacak, “Alıntılarla İnşa Edilen Düşünce: İktibas Dergisinde Ümmet ve Aidiyet Anlayışı” üzerine konuşmasını gerçekleştirecek.

22 Nisan Pazar günü, saat 09:30 – 11:10 arasında İlmi Etüdler Derneğinde yapılacak 4. oturumda Mehmet Kürşad Atalar, “İslamcı Dergilerin Siyaset ve İktidar Anlayışları: İktibas ve Haksöz Dergileri Özelinde Bir Değerlendirme”de bulunacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • ersin ertuğrul satan
    19 Nisan 2018, 09:45

    Bu ve bunun gibi organizasyonlar, teşbihen söylemek gerekirse "panayırlar" gibidir. Tıpkı Resulullah’ın (as) gününde farklı beldelerden, kabilelelerden/halklardan insanların iştirak ederek fikirlerini/sanatlarını/ticaretlerini icra ettikleri o panayırlar.

    Bugün de kitleye, halka ulaşabilmek için yukarıda bahsi geçen ve türevleri arttırılabilecek daha nice organizasyonda bulunmak, iştirak etmek, fikirlerini açıklamak fikir sahipleri için elzemdir. Davası, mesajı varsa kişi ya da kişiler/organizasyonlar için kaçınılmazdır.

    Bu itibarla İktibas Dergisi ve diğer tüm eğilimlerin fikirlerini tüm şeffaflığıyla kitleye açıkladığı çalışmaların önemli olduğunu, iştirak edilmesi gerekliliğini düşündüğümüzü ifade etmek istiyoruz.

    İmkan sahiplerinin de programlara katılılımlarını umarız….

    REPLY