Filistin yönetiminin maaş ödemelerini geciktirmesi Gazze’de protesto edildi

Filistin yönetiminin maaş ödemelerini geciktirmesi Gazze’de protesto edildi

Batı Yaka’daki memurların maaşları ödenirken, Gazze’deki Filistin Yönetimi memurlarının maaş ödemelerinin geciktirilmesi protesto edildi

Filistin Yönetimi memurlarından yüzlercesi dün (18 Nisan Çarşamba) Gazze kentinin batısındaki Başbakanlık binası önünde gösteri yaparak Batı Yaka’daki memurların maaşları gibi kendi maaşlarının da ödenmesini istedi.

Gösteriye katılan memurlar, kendilerine ayrımcılık yapılmasını, Batı Yaka’daki memurların maaşları ödenirken kendi maaşlarının ödenmemesini protesto eden dövizler taşıdı.

Gazze Şeridi’ndeki Memurlar Sendikası Başkanı Arif Ebu Cerad, Quds Press Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Mesajımız gayet açık. Maaşlarımızın geciktirilmesini reddediyoruz” dedi.

Ebu Cerad, Filistin hükümetinden ve özellikle de Maliye Bakanlığı’ndan Gazze Şeridi’ndeki memurların maaşlarının ödenmesinin neden geciktirildiğini açıklayan resmi bir bildiri yayınlamasını talep etti.

Filistin sokağında bir takım söylentilerin dolaşmaya başladığına dikkat çeken Ebu Cerad, memurların gerçeği öğrenmek ve akıbetlerinin ne olacağını bilmek istediklerini söyledi.

Gösteriye katılan memurlardan Hüsam Salim, Quds Press Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, maaşlarının bugüne kadar ödenmemesinin mantıksız olduğunu ifade ederek, hükümetin ileri sürdüğü teknik sorun bahanesinin gerçekçi olmadığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *