İhsan Eliaçık hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

İhsan Eliaçık hakkında 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan karar duruşmasında yazar İhsan Eliaçık’a “silahlı terör örgütü propagandası” suçlaması ile ceza verilirken herhangi bir indirim uygulanmadı.

Demokratik İslam Kongresi tarafından düzenlenen bir seminerde yaptığı konuşmada PKK/KCK propagandası yaptığı gerekçesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlanmış ve “terör örgütü propagandası” suçu ile cezalandırılması talep edilmişti.

İstanbul 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi bugün verdiği kararda herhangi bir indirim uygulamadan 6 yıl 3 ay hapis cezası, yurtdışına ve İstanbul dışına çıkış yasağı ile haftada iki gün karakolda imza vermek şeklinde adli kontrol uygulanmasına hükmetti.

Mahkeme çıkışında basın mensuplarına konuşan Eliaçık’ın avukatı, “Bu, gerçek anlamda Türk demokrasisi için verilen kötü bir karardır.” dedi. Avukat, yüksek mahkemenin kararı bozacağını düşündüğünü belirtti.

İhsan Eliaçık da şunları söyledi: “28 Şubat’ta yargılandığı 35 davada da erteleme olmuştu. Ancak bu davada erteleme olmadı. 28 Şubat hakimlerinden daha öfkeliydiler. Bu, hukukun geldiği durumu gösteriyor. Yaptığımız savunmaları dikkate almadılar. Cezada indirim uygulanmadı. Önceden karar vermiş gibiydiler. Temyiz hakkımız var. Bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *