Moody’s’ten Arabistan’ın Reformlarına övgü

Moody’s’ten Arabistan’ın Reformlarına övgü

Suudi Veliaht Prens Selman eliyle yapılan reformlara bir övgü de Amerikan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’ten geldi. Moody’s raporunda, reformların 2023’e kadar sürmesi gerektiği vurgulandı.

New York merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Suudi Arabistan’ın kredi notunun A1 seviyesinde olduğunu ve istikrarlı bir görünüm seyrettiğini vurguladı. Moody’s, Suudi Arabistan’ın gayri safi milli hasılasının 2018’de % 1,3 oranında yükseleceğini öngördü.

REFORMLAR, KREDİ NOTUNUN YÜKSELMESİNİ TEŞVİK EDİYOR

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, Moody’s tarafından yayınlanan raporda Suudi Arabistan ekonomisinin yeniden yapılandırılmasına yönelik gelişme, girişim ve reformlara işaret edildi. Raporda, reformların ve ekonomik denge programlarının Suudi Arabistan’ın kredi notunun yükselmesini teşvik ettiği belirtildi. Söz konusu raporda, devlet kaynaklarının ve yatırımlarının şeffaflığı sağlanırsa yolsuzlukla mücadele programları kredi notu açısından olumlu etkisine vurgu yapıldı.

2014’te petrol fiyatlarının azalması, Suudi Arabistan ekonomisinin büyük oranda petrole bağlı olması, geçtiğimiz birkaç sene kredi notunun düşmesine sebep olmuştu. Ancak Moody’s tarafından şuana kadar yayınlanan raporlara göre, yapılan ıslah programları ve finans merkezini birleştirme çabaları bütçe açıklarının azalmasını ve ekonomik büyüme oranlarının artmasını sağladı.

REFORM PROGRAMI 2023’E KADAR SÜRMELİ

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Suudi Arabistan’ın ekonomik denge programlarının başarısını överken bunun 2023 yılına kadar uzatılmasını destekledi. Raporda, Suudi Arabistan’ın 2017 yılında açıklanan rezerv ve net varlıkları tarafından ortaya konan finansal gücü, GSYİH’ya oranla yüzde 73 olarak belirtildi.

Jeopolitik risklerin Suudi Arabistan’ın kontrolü altında olduğuna vurgu yapılan raporda, şu ana kadar gerçekleştirilen ve aralarında harcamaların ve petrol dışı gelirlerin makul bir seviyeye çekilmesinin de bulunduğu reformların, bütçe açığı ve petrol fiyatlarının değişimiyle karşılaşılmasının azalmasına katkıda bulunduğuna dikkat çekildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *