Bozdağ: “Türkiye, ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir”

Bozdağ: “Türkiye, ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Bölgedeki hedeflerimiz Rusya ve İran’la örtüştüğünde onlarla birlikte hareket etmekten çekinmedik. ABD ile hareket etmekten de çekinmedik. Doğru kimse onunla beraber hareket ettik.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çeşitli temaslar için gittiği Katar’da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un “Suriye saldırısı ile Türkiye ile Rusya’yı ayırdık” sözlerine yanıt veren Bozdağ, “Suriye politikamız, herhangi bir ülkenin yanında veya  karşısında olma politikası değildir, hakkın ve doğrunun yanında olma  politikasıdır” dedi. Bozdağ, “Konvansiyonel silahlarla öldürme de  kimyasal silahlarla öldürme gibi aynı şekilde suçtur. Çünkü ikisinde de masum  insanları, sivilleri, çaresiz olanları, savunmasız insanları öldürüyorsunuz.” dedi ve şöyle devam etti: “Biz ABD ile PYD/YPG/PKK terör örgütüne verdiği destek konusunda anlaşamıyoruz. Biz bu noktada ABD ile farklı politikalar izliyoruz.”

“Bölgedeki hedeflerimiz Rusya ve İran’la örtüştüğünde onlarla birlikte hareket etmekten çekinmedik” diyen Bozdağ şunları söyledi: “Türkiye, rejimin kayıtsız şartsız desteklenmesine de karşıdır. Türkiye, bu kadar suç işleyen rejimin ayakta durmasını desteklemiyor. Türkiye, ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülkedir. Bölgedeki hedeflerimiz Rusya ve İran’la örtüştüğünde onlarla birlikte hareket etmekten çekinmedik. ABD ile hareket etmekten de çekinmedik. Doğru kimse onunla beraber hareket ettik. Biz bölgede çatışmanın sürmesinden rahatsısız. Bölgede bilek güreşi yapılmasından rahatsızız. Bizim istediğimiz şey, artık kanın durması, gözyaşının durması, siyasi çözümün hayata geçirilmesidir.”

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “800 bini aşkın sivil, masum, savunmasız insan Esad’a bağlı güçler tarafından öldürüldü. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan hiç Esad’a karşı bir laf duymadım” dedi ve şöyle devam etti:

“Keşke Esad’a karşı, nasıl vicdansızlık yaptın, sen insanlıktan nasibini aldın mı deseydi. Şu anda Suriye’de pek çok ülke var. Kendi ülkeni başka ülkelerin at koşturduğu bir yere nasıl çevirdin deseydi keşke Esad’a. Bu üstü kapalı Esad’a destek vermektir. Masum, savunmasız insanları kimyasal silahlarla öldürmesi suç mudur değil midir? Eğer suçsa, Esad’a yaptırım uygulamanın nesi yanlıştır. Esad, kurduğu gayrı meşru güçlerle doğrudan kadınları, çocukları hedef almaktadır.Kendi milletvekillerini  Esed’e gönderiyor, onunla fotoğraf çektiriyor. Öte yandan da Esed’in bütün  yaptıklarını yok sayarak adeta Esed’e üstü kapalı bir destek veriyor. Şu anda  yaptığı budur.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *