Londra’da Grenfell Tower yangını, Rusya’da alışveriş merkezi, Taksim Hastanesi ve Eskişehir’deki katliam!

Londra’da Grenfell Tower yangını, Rusya’da alışveriş merkezi, Taksim Hastanesi ve Eskişehir’deki katliam!

Takvim yazarı Ergün Diler tüm bu olaylar arasında bir bağ olduğunu varsayıyor bugünkü yazısında. Diler, Erdoğan-Putin anlaşmasına işaret ederek, sorasında gerçekleşen olayların ardında istihbarat örgütleri olabileceğini de öne sürüyor. 

Ergün Diler, Takvim’deki yazısının ilgili bölümünde bu fikrini şöyle savunuyor:

Amerika Birleşik Devletleri ile İngiltere arasındaki çatışmanın tavan yaptığı dönemde Londra terör saldırılarına maruz kaldı. Büyük savaşın mağdurları vardı, canlar yanıyordu. Bunlardan biri de GRENFELL TOWER yangınıydı… DIŞ CEPHENİN alev aldığı ve bir türlü sönmediği yangının BUZDOLABINDAN çıktığı ileri sürülüyordu. Mümkün olsa da gerçek sanırım başkaydı! Alevler büyüdü, 79 masum insan hayatından oldu. Olaydan sonra garip şekilde konuşulan tek konu vardı: BUZDOLABININ MARKASI…  HOTPOINT FF175BP modelini dünya tanıdı.
Bütün bina resmen kavruluyordu, geride konuşulan BUZDOLABIYDI!

Oysa CIA merkezli operasyonlar ile Londra rahatsız ediliyor, BÜYÜK DENGEDE rolüne razı olması isteniyordu. PAYLAŞIMDA ÖNE ÇIKMAK İÇİN TERÖR KULLANILIYORDU!

Geçtiğimiz günlerde yine bir facia yaşandı. Bebekler, çocuklar öldü. Rusya’nın SİBİRYA bölgesinde bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. İnsanlar kaçamadı. Yandılar! 64 kişi hayatını kaybetti. 4. kattaki SİNEMA salonunda büyük can kaybı yaşandı. Alevlerin arasından çıkamayanlar atlayıp kurtulmak istedi. Olmadı. Tam olarak bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın Moskova’yı sarstı… Başka örnekler de vardı ama bunlar yeterince açıklayıcı…

Derken önceki gün bu YANGIN sahnelerine benzer bir görüntü daha yaşandı! TAKSİM EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’nde yangın çıktı. Koca binayı alevler sardı. Çatıdaki yangın her tarafı kuşattı. İnsanlar büyük bir başarıyla tahliye edildi. Alevlerin görüntüleri LONDRA ‘daki yangın ile neredeyse aynı frekanstaydı… İngiltere ve Rusya aynı olaylar karşısında çaresiz kalırken TÜRKİYE öndeydi! Başarılı bir adım atılmıştı. Ama gariplikler ya da tesadüfler bitmiyordu!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bir araştırma görevlisi bilinmeyen bir nedenden dolayı 4 kişiyi öldürüyordu… Eğitim Fakültesi’ni silahıyla basan kişi rasgele ateş açıyor ve katliam yapıyordu… Olaydan önce ve sonra FETÖ kapsamlı birçok şikayetin olduğu ortaya atıldı. Öldüren de ölenler de birbirlerini FETÖ’CÜ olmakla suçluyordu! Bu sebepten 4 cana kıyılır mı?
BİLEMİYORUM!

Ama şunu biliyorum!
İki gün öncesinde Erdoğan-Putin NÜKLEER SANTRALİN TEMELİNİ attı. Bir sonraki gün ise Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran lideri Ruhani’yi yanına alarak DÜNYAYA MESAJ verdi. ADETA BÖLGE BİZDEN SORULUR DİYORDU…
Bölgede olmak, oyunu kurmak ve bunu hayata geçirmek için çuvalla DOLAR harcayan ülkeler bundan rahatsız olabilir miydi? KESİNLİK LE EVET! Sanırım oldular da… Ancak önceden silahlı HAVALİMANI ve RENİA BASKINI gibi eylemler yapıyorlardı! Ya da polislerimize bombayla saldırıyorlardı. ŞİMDİ İSE PARMAK İZİ BIRAKMAMAK İÇİN HASTANE YANGINIYLA ya da ÜNİVERSİTEDE DEHŞETLE gündeme geliyor olabilirler mi?

ÇOK MÜMKÜN!
Kitlesel bir terör eylemi gerçekleşse herkesin bakacağı adres belli. ANCAK farklı klişelerle olunca kitlelerin algılamasında ilk sıraya İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ gelmiyor!
Bu iki olaya da böyle bakmakta büyük fayda var!
Unutmayın, TÜRKİYE’nin DIŞ POLİTİKASI MİLLİ VE BAĞIMSIZ OLDUĞU ZAMAN ÇOK KİŞİ RAHATSIZ OLUR!
DÜŞÜNÜN BAKALIM!

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *