Hamaney’den Hamas lideri Haniye’nin mektubuna cevap

Hamaney’den Hamas lideri Haniye’nin mektubuna cevap

Hamas lideri İsmail Haniye’nin mektubuna Ayetullah Ali Hamaney’in cevabi mektubu yayınlandı. Hamaney, Filistin meselesinin İslam ümmeti meselelerinin başında olduğunu belirtti.

Ayetullah Seyyid Ali Hamenei, İsmail Haniye’nin mektubuna verdiği cevapta şunları vurguladı: “Yalancı, aldatıcı ve gasıp rejim ile müzakere yoluna girmek, Filistin halkının zaferini geriye atacak ve zulüm altındaki bu halkın hüsranına yol açacak, affedilemez büyük bir hatadır.”

Qodsna’nın İran İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamenei’nin resmî sitesinden aktardığı habere göre, Hamas Siyasî Büro Başkanı İsmail Haniye’nin mektubuna verdiği cevapta, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin ve onun mücahitlerine olan daimî desteğini yineleyen, Filistin meselesinin ilacının, İslam dünyasında mücadele ve direniş cephesinin güçlendirilmesinden ve gasıp rejim ve yandaşları ile savaşın şiddet kazanmasından geçtiğini belirten Ayetullah Seyyid Ali Hamanei şunları vurguladı: Yalancı, aldatıcı ve gasıp rejim ile müzakere yoluna girmek, Filistin halkının zaferini geriye atacak ve zulüm altındaki bu halkın hüsranına yol açacak, affedilemez büyük bir hatadır.

İslam İnkılabı Rehberi’nin mektubunun tam metni şöyle:

Bismillahirrahmanirrahim

Velhamdulillahi Rabbil Alemin Ves’selatu Ves’selamu Ala Seyyidina Resul’ul Azam’ul Emin ve Ala Alihittahirin ve Sahbihil’muntecebin ve Men Tebeehum Bil İhsani İla Yevmid’din.

Değerli Mücahid Kardeşim Dr. İsmail Haniye -başarısı daim olsun- mektubuma adeta bugün sizlere ve bizlere hitap eden, Allah’ın yüce kelamı ile başlıyorum;

“(Düşmanınız olan) topluluğu takip etmede gevşeklik göstermeyin. Eğer siz acı çekiyorsanız, şüphesiz onlar da sizin çektiğiniz gibi acı çekiyorlar. Oysa siz Allah’tan, onların ümit etmediklerini umuyorsunuz. Allah bilendir ve hikmet sahibidir.” (Nisa Suresi 104. Ayet)

Allah, sizin zaferinizi ve onlara karşı galip geleceğinizi ve bu yolda sizin şüphe ve tereddüde düşmeyeceğinizi hikmeti üzere biliyor.

Siyonist düşmanın Gazze’de baskı ve zulümlerinin artış gösterdiği şu günlerde, Filistin meselesine gönül vermiş kimselerin hüznü ve öfkesi de artmıştır. Bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti’nin bu önemli meseledeki duruşunun devam edeceğini vurgulamak isterim. Hiç şüphesiz direniş, mazlum Filistin halkını kurtaracak yegâne yol ve bu cesur bedenin yaralarına iyi gelecek olan tek reçetedir. Zat-i âliniz muhabbet dolu mektubunuzda İslam ümmetinin içinde bulunduğu birtakım büyük sıkıntılara değindiniz ve bölgedeki bazı Arap devletlerinin nifak ve ihanetlerine ve büyük şeytan Amerika’nın uşaklığını yaparak sebep oldukları kötülüklere işaret ettiniz. Aynı şekilde Filistinli mücahitleri de düşmanın cinayet, zulüm ve baskıları karşısında ön cephe savaşçıları olarak tanımladınız. Bu yazdıklarınız bizlerin de onayladığı hakikatin ta kendisidir. Bizler, kendimizi sizleri korumak hususunda sorumlu olarak kabul etmekteyiz. Bu dinî bir vazifedir, insanî bir görevdir ve siyasî olayların çok daha ötesindedir. İnşallah geçmişte olduğu gibi bu göreve devam edeceğiz. Müslüman devletler ve milletlerin ve İslâmî akımların tümü bu büyük görevin muhatabıdırlar. Bugün İslam ümmetinin izzet ve iktidara kavuşması, istikbar ve onun habis komploları karşısında sapasağlam durmaya bağlıdır. Filistin meselesi istikbar karşısında, uluslararası tüm İslâmî konuların başında gelmektedir. Yalancı, aldatıcı ve gasıp rejim ile müzakere yoluna girmek, Filistin halkının zaferini geriye atacak ve zulüm altındaki bu halkın hüsranına yol açacak, affedilemez büyük bir hatadır.

Her şeyin gerçek ilacı ise, İslam dünyasında direniş yolunu takviye etmek ve gasıp rejime ve destekçilerine karşı direnişi artırmaktır. Milletler ve özellikle de İslam ve Arap ülkelerindeki gayretli gençler ve Filistin’e karşı sorumluluk hisseden devletler bu büyük görevi tamamen önemsemeli, destansı ve tedbirli bir mücadeleyle düşmanı geri adım atmaya ve yok oluşa sürüklemelidirler.

Allah-u Teâlâ’dan sizlere ve tüm direniş gruplarına yardım etmesini niyaz ediyor, kesin bir gerçek olan sizlerin başarısının da yaklaşmasını diliyorum.

Ves’selamu aleykum ve rahmetullah

Seyyid Ali Hamenei/ 15 Ferverdin 1397 ( 4 Nisan 2018)

kudusgunu.com

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *