Artuklu Üniversitesi Rektörü: Karalama amaçlı haber ve yorumları büyük bir şaşkınlık ve ibret ile izliyorum

Artuklu Üniversitesi Rektörü: Karalama amaçlı haber ve yorumları büyük bir şaşkınlık ve ibret ile izliyorum

Ağırakça, yayınladığı kamuoyu açıklamasında basın ve sosyal medyada çıkan haber ve yorumların karalama amaçlı ve suçlayıcı olduğunu belirtti.

28 Şubat zihniyetinin refleksleriyle yaklaşım gösterenlerin eninde sonunda büyük bir utanç ve mahcubiyet yaşayacağına dikkat çekildiği kamuoyu açıklamasında, iktidara talip ana muhalefet partisi milletvekilleri ve Genel Başkanlarının herhangi bir araştırma ve incelemede bulunmaksızın kendisine yönelik karalamalara alet olduklarına işaret edildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’nın yaptığı kamuoyu açıklaması şöyle:

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Son günlerde şahsımla ilgili basın ve sosyal medyada çıkan gerçek dışı, karalama amaçlı, suçlayıcı, kurgusal haber ve yorumları büyük bir şaşkınlık ve ibret ile izliyorum.

28 Şubat zihniyetinin refleksleriyle yaklaşım gösterenlerin her hâlükârda mahcup ve mağlup olmaları kaçınılmazdır. Buna rağmen, özellikle siyasal iktidara talip bir ana muhalefet partisi mensubu milletvekilleri ve Genel Başkanlarının araştırma ve inceleme zahmetinde bulunmadan bu saptırmaların maşalığına soyunmalarını hayretler içinde müşahede etmekteyim.

Yazımı 30 yıllık evveliyata dayanan bir ansiklopedide yer alan bazı maddelere ait bilgilerin kırpılarak gündeme getirilmesi ve adeta cımbızlanarak kamuoyuna ahlaksızca sunulması vicdani sorumluluktan fersah fersah uzak kalmaktadır.

Yüzlerce yazar tarafından kaleme alınmış ve binlerce maddeden oluşan bu yayında “ Çamur at izi kalsın” yaklaşımından hareketle aslı astarı olmayan çirkin savlarla şahsıma isnat edilerek servis edilen demokrasi, kadın ve sarığa dair bilgilerin hiçbirisi bana ait değildir.

Basın etik ilkelerini çiğneyerek kirli odaklara kalemşörlük yapan şahısların iyi niyetten uzak kalemleriyle yazdıkları bu asılsız iftiraları bilerek sosyal medyada dolaşıma koyup sahiplenmeleri vicdan ve ahlâk açığının aleni bir göstergesidir.

Akademik temellendirmeden tamamen uzak bir üslupla şahsımı hedefleyerek, yıllar önce yayınlanmış bir ansiklopedide yer alan ve kesinlikle bana ait olmayan bilgileri manipülatif çerçeveye oturtarak yıllardır ulaşamadıkları iktidar hırslarını kara çalarak beslemeye çalışanları şiddetle kınıyor ve vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum.

Prof. Dr.Ahmet AĞIRAKÇA
Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *