Medyada büyük değişim: Hürriyet ve Cnn Türk dahil tüm Doğan Medya Grubu satıldı

Medyada büyük değişim: Hürriyet ve Cnn Türk dahil tüm Doğan Medya Grubu satıldı

Aydın Doğan’ın sahibi olduğu ve Türkiye’nin en büyük medya grubu olan Doğan Medya Grubu’nun yüksek bir fiyat karşılığı Demirören Medya Grubu’na satıldığı kamuoyuna açıklandı. Böylece Demirören Medya lider konuma yükseldi.

Aydın Doğan ile Erdoğan Demirören’in satış için anlaşmaya vardığı bilgisi verilirken, Doğan Grubu bünyesinde yer alan kuruluşlarının tamamının devredildiği bildirildi. Satış rakamının ise 1 milyar 250 milyon dolar olduğu iddia ediliyor.

Bu satın alımla birlikte Demirören Medya Grubu Türkiye’de medya sektörünün lideri konumuna geldi.

Doğan Medya bünyesinde satılan kuruluşlar:

Doğan Medya Grubu bünyesinde yer alan başta Hürriyet ve Posta gazeteleri, Kanal D ve CNN Türk televizyonları ile diğer tüm gazete, dergi ve televizyonlar, dağıtım şirketi YAYSAT toplam 1 milyar 250 milyon dolar karşılığında Demirören Medya Grubu’na satıldı.

Satılan medya kuruluşlarının listesi ise şöyle: Kanal D, CNN Türk, tv2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News, TME, Doğan Burda Dergi, Doğan Egmont, Doğan Kitap, Dergi Pazarlama ve Planlama (DPP).

Milliyet ve Vatan 2011’de satılmıştı

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, yine Erdoğan Demirören’le Mayıs 2011 tarihinde anlaşma imzalayarak Milliyet ve Vatan gazetelerini satmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *