Erdoğan: “Adalet daima bizim önceliğimiz olmuştur”

Erdoğan: “Adalet daima bizim önceliğimiz olmuştur”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini asla unutmamalıyız. Bunun için adalet, daima bizim önceliğimiz olmuştur” dedi.

DEVLETLER VE MİLLETLER ADALET İLE YÜKSELİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen, Avukatlık Mesleğinden Hâkim ve Savcılığa Geçen 7. Dönem Adaylarının Kura Töreni’ne katıldı.

Törende bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan adaletin, devletin, toplumun ve beşeri münasebetlerin taşıyıcı sütunu olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adaleti sağlamakla zulme kaymak arasındaki çizgi öyle incedir ki, kanunların hazırlanmasından mahkemelerdeki uygulamalara kadar her aşamada, gerçekten çok ciddi titizlik göstermek gerekir. Devletler ve milletler adalet üzerinde yükselir veya adaletsizlik batağında boğulur. Mazlumun ahının arşı titrettiğini asla unutmamalıyız. Bunun için adalet, daima bizim önceliğimiz olmuştur” dedi.

HAREKAT’IN BAŞARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarının başarısının, sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun önünün kesilmesi anlamına geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Önce Fırat Kalkanı bölgesinde, şimdi Zeytin Dalı Harekâtı’nı yürüttüğümüz Afrin’de işte bu amaçla varız. Dün Afrin şehir merkezini de kontrol altına alarak, Zeytin Dalı Harekâtı’nın en önemli aşamasını da geride bıraktık. Ardından Mümbiç, Aynelarab, Telabyat, Resulayn, Kamışlı şeklinde, bu koridoru tümüyle ortadan kaldırana kadar devam edeceğiz.”

Kuzey Irak’taki terör kamplarındaki fitne ateşini de söndürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın dört bir yanından gelip burnumuzun dibinde bin bir tezgâh kuranlara gıkı çıkmayanların, Türkiye’nin terörle mücadelesi karşısındaki vaveylaları, artık bizi ilgilendirmiyor” dedi.

SİVİLLERLE İLGİLİ HASSASİYET

Kazanamayacakları savaşı sivillerin öldürülmesi taktiğine indirenlerin insanlıktan nasibini almadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu bundan sonra da sivillerin zarar görmemesi için, azami titizlikle mücadelesini sürdüreceğini kaydetti.

Birileri istediği için değil, doğrusu bu olduğu için Türkiye’nin sivillerle ilgili hassasiyet gösterdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Suriye ve Irak’taki Araplar, Kürtler, Türkmenler bizim öz kardeşlerimizdir. Onların zarar göreceği hiçbir işe kalkışmamız, böyle bir yola tevessül etmemiz düşünülemez. Biz Afrin’deki ve diğer bölgelerdeki mücadeleyi, sadece kendi güvenliğimiz için değil, aynı zamanda oralarda yaşayan Arap, Kürt, Türkmen kardeşlerimizin huzuru, geleceği, hakları için de yürütüyoruz. Suriye topraklarındaki varlığımızın tek amacı, bu kardeşlerimizi terör örgütlerinin tasallutundan kurtararak, haklarına, özgürlüklerine kavuşturmak, onlara aydınlık bir gelecek sağlamaktır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *