Suudi Arabistan ‘Nükleer program’ oluşturmayı hedefliyor

Suudi Arabistan ‘Nükleer program’ oluşturmayı hedefliyor

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid el-Falih, ülkesinin uluslararası sözleşmelere uyan ve en yüksek güvenlik standartlarına sahip ulusal bir nükleer program oluşturmaya kararlı olduğunu vurguladı.

El-Falih, Ulusal Atom Enerjisi Programı politikasının yanı sıra, bu programının temelini oluşturacak olan Nükleer ve Radyolojik Kontrol Komisyonu’nun kurulmasını onayladığı için Suudi liderliğine teşekkür etti.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre Enerji Bakanı, Atom enerjisinin, ülkenin 2030 Vizyonu’na ulaşması, sürdürülebilir enerji kaynaklarını yüksek verimlilik ve düşük maliyet ile çeşitlendirmek amacını taşıyan ülkenin enerji sisteminin merkezi bir dayanağı olduğuna değinerek, “Bu politika, Suudi Arabistan’ın uluslararası sözleşmelere uyan ulusal bir nükleer program oluşturma konusundaki kararlılığını ve en yüksek uluslararası güvenlik standartlarına sahip olmanın altını çizmektedir. Aynı zamanda bu politika, vatandaşlarımızın kapasitelerini geliştirmeleri için en iyi fırsatları sağlayacağı gibi ülke ekonomisini güçlendirecek ve uluslararası şirketleri yatırım yapmaya teşvik edecek” açıklamasında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *