“Diyanet İşleri Başkanlığımız, İlahiyatçılarımız, İlahiyat fakültelerimiz gereken cevabı vermeli!”

“Diyanet İşleri Başkanlığımız, İlahiyatçılarımız, İlahiyat fakültelerimiz gereken cevabı vermeli!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Bolu 6.Olağan İl Kongresi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son günlerde din adına açıklama yapanlara yönelik olarak tepkisini yineledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, ilahiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı” dedi.

Sabah gazetesinin aktardığına göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu’da partisinin il kongresi öncesi vatandaşlara seslendi. Son günlerde din adına tepki skandal açıklamalara imza atan isimlere tepkisini sürdürerek Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilahiyat fakültelerine çağrıda bulundu.

Erdoğan’ın açıklamaları:

“İSLAM ADINA BUNU YAPIYORUZ DİYORLAR, HADİ ORADAN”

Son zamanlardaki bazı ortaya çıkıp da din adına ahkam kesenler var ya, bu noktada da açık net söylemem lazım. Din adına konuşmak bana belki yakışmayabilir ama bir Müslüman olarak dinime zafiyet getirenlere karşı konuşmak da hakkımdır. Biraz dini tedrisatım varsa buradan aldığım ilhamla konuşmam gerekiyor.

“BUNLARI ATMALARI LAZIM”

Diyanet İşleri Başkanlığımız, ilahiyatçılarımız, ilahiyat fakültelerimiz bu konuda bir araya gelip istişareleri ile şuraları ile gereken cevabı bunlara vermeli. Meydanı da boş bırakmamalı. İbadete varıncaya kadar, beşeri münasebetlerimize varıncaya kadar bütün ilişkilerine varıncaya kadar bunları anlatmaları lazım.

DEAŞ gibi bu insanlar ne diyorlar, İslam adına biz bunu yapıyoruz. Hadi oradan. Bizim dinimizde durup duruken siz bir insanı öldüremezsiniz. Bir insanın ölümüne neden olmak, tüm insanlığın ölümüne neden olmak gibidir. Bizler dinimizi iyi sahiplenecek, ümmeti bölmek isteyenler, FETÖ gibi, o da kürsülerden din adına konuşuyordu. Bunları iyi yaşayacak, iyi bilecek, yolumuza da öyle devam edeceğiz.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Yusuf YILMAZ
    12 Mart 2018, 13:54

    Diyanet işleri başkanlığı yetkilileri, ilahiyatçılar, eleştiri yapanlara cevap veremezler. Çünkü güncellenmesi gereken İslam (Kur’an) değil, güncellenmesi gerekenler insanların bizzat kendileridir .

    REPLY