BAE’den Türkiye aleyhine Twitter diplomasisi

BAE’den Türkiye aleyhine Twitter diplomasisi

BAE Devlet Bakanı Enver Gargaş, Türkiye’yi Arap ülkelerinin bağımsızlığına saygı duymamakla suçladı.

Dışişleri Bakanının Fahreddin Paşa hakkındaki skandal tweet’i nedeniyle gerginliğin yaşandığı Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir bakan daha yine tweet ile Türkiye’yi hedef aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri’nden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, “Türkiye ve Arap ilişkilerinin en iyi seviyede olmadığını görmek güç değil. Ankara Arap bağımsızlığını hesaba katarak komşularıyla mantıklı ve akıllıca bir ilişki kurmalı” ifadesini kullandı.

Birleşik Arap Emirlikleri ile ‘hırsız paşa’ gerilimi

Hürriyet’teki habere göre, BAE’den üst düzey devlet yetkililerinin Türkiye’ye yönelik yürüttüğü “suçlayıcı Twitter diplomasisi” devam ediyor. Gargaş, “Arap dünyasını komşuları tarafından yönetilmeyecek ve şimdiki durum kalıcı olmayacak” derken, Türkiye’nin Arap dünyasında rejim değişikliği planlayan örgütlerle işbirliği kurduğunu iddia etti.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed ise geçen yıl aralık ayında kişisel hesabından, Osmanlı Paşası Fahreddin Türkkan’ı “hırsız” olarak niteleyen bir tweet atarak skandala neden olmuştu.

CnnTürk

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *