ABD: Kuzey Kore ile görüşme için hiçbir ‘imtiyaz’ vermedik

ABD: Kuzey Kore ile görüşme için hiçbir ‘imtiyaz’ vermedik

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders: Görüşme için Amerika Birleşik Devletleri’nin hiçbir imtiyazda bulunmadığını ancak Kuzey Kore’nin bazı sözler verdiğini öne sürdü.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un’un biraraya gelecekleri haberinin yankıları sürüyor. Mayıs ayında olması planlanan görüşmeye ilişkin Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders’dan açıklama geldi.

Euronews’ün aktardığına göre Sanders şöyle dedi: ”Bir konuda açık konuşalım. Amerika Birleşik Devletleri hiçbir imtiyazda bulunmadı ancak Kuzey Kore bazı sözler verdi. Bu toplantı Kuzey Kore tarafından verilen sözlerle eşleşen somut eylemler olmadan gerçekleşmeyecek”

Merkel ‘umut verici’ diye yorumladı

Geçtiğimiz günlerde Güney Koreli üst düzey yetkililer, Kuzey Kore’ye iki günlük resmi ziyarette bulunmuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel de olası buluşmayı umut verici bulduğunu belirterek ”Kuzey ve Güney Kore’nin buluşması ve Kuzey Kore ve Amerikan liderlerinin yapmayı planladığı toplantı uluslararası ilişkileri kaynaştırıcı bir etki verebilir ve bir umut ışığı doğurabilir. Bunu bir umut ışığı olarak yorumluyorum.” dedi.

Kuzey Kore, Şubat ayında Güney Kore’nin Pyeongchang kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları’na katılarak her iki ülke arasındaki buzları eritmek üzere önemli bir adım atmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *