İktibas Dergisi Genel İstişare Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı

İktibas Dergisi Genel İstişare Toplantısı Kızılcahamam’da yapıldı

Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların fikirlerini ve eleştirilerini sunduğu istişare toplantısı yüksek sayıda katılımla gerçekleştirildi.

38 yıldır yayın hayatına devam eden İktibas Dergisi 2018 yılı Geniş İstişare Toplantısı Kızılcahamam Eliz Hotel’de yapıldı. 24-25 Şubat tarihlerinde düzenlenen ve iki gün süren toplantılarda ağırlıklı olarak derginin misyonu ve geleceğe dönük olarak yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Dergi Yayın Kurulunun tam kadro ile yazarlarının da çoğunun katıldığı toplantılara Türkiye’nin dört bir yanından geniş bir katılım gerçekleşirken herkesin fikirlerini rahatça paylaşabilmesi istendi. Misafirlerin de heyecanlı ve coşkulu olduğu gözlenirken, iki günün ardından otelden yapılan organizasyon için emeği geçen herkese teşekkür edildi.

İktibas Yayın Kurulu Üyesi Memduh Kars, toplantılarda çok değerli görüşler ortaya çıktığını belirterek, bu tür toplantılar vesilesiyle halkın içinden bir Türkiye panoramasına sahip olunduğunu kaydetti. İktibas’ın yaptığı yayıncılık faaliyetinin esas gayesinin İslam’ın doğru bir şekilde anlaşılması ve yaşanması çabası olduğunu, bu minvalde hayatın ve olayların doğru anlaşılmasının büyük önem arzettiğini söyledi. Bu hafta sonu yapılan oturumların çok verimli geçtiğini ve yapılan konuşmalardan İktibas’ın bugüne kadar ne kadar doğru bir yol üzerinde yürüdüğünün teyid edildiğini, sonrası için de hangi alanlara ağırlık verilmesi gerektiğinin görüşüldüğünü ifade etti. Gereken bütün notları aldıklarını ve üzerinde çalışacaklarını vurgulayan Kars, bu tür birlikteliklerde değişik fikirlerin tartışılabildiğini, her konuda eleştiri yapılabildiğini ve bu sayede daha sağlıklı hareket etmenin mümkün hale geldiğini belirtti. Her zaman hayatın içinde olduklarını, kuruluşundan bu yana Ankara’da aynı yerde faaliyetini sürdüren İktibas’ın kapısının herkes açık olduğunu hatırlatan Yayın Kurulu Üyesi Memduh Kars, İktibas’ın bu tür faaliyetlerinin bundan sonra artarak devam edeceğini kaydetti.

Toplantılara Ercümend Özkan’ın eşi Mukaddes Özkan hanımefendinin de katıldığını hatırlatan Kars, kendilerinin burada bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek kendisine teşekkür etti.

Mukaddes Özkan da toplantıların sonunda yaptığı konuşmada, İktibas’ın misyonunun bitmemiş olduğuna vurgu yaparak, bu fikri tanımayan pek çok insan olduğunu ve hala insanları aydınlatmaya devam ettiğini düşündüğünü söyledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • Yakup Döğer
    27 Şubat 2018, 12:57

    Olumlu vede bereketli geçti.İstişare Müslümanların en temel ihtiyaçlarından birini teşkil eder. İktibas istişare toplantısı da bu merkezde kayda değer ilerlemelerin olacağı günlere ilk adımın atılması oldu.Bu istişarenin verimli olduğu gibi, bundan sonrakilerin daha verimli ve daha somut adımların atılacağı günlerin geleceğine dair umut vadetti. Kendi adıma faydalandığımı ve istifade ettiğimi belirtmeyi hassaten görev bilirim.Organizasyonu düzenleyenlerden, katkısı olanlardan Allah razı olsun.

    REPLY
  • mbozac
    26 Şubat 2018, 19:29

    Rabbimiz bereketlendirsin inşaallah… epeydir beklenen ve özlenen, ihtiyacı ve gereği hiç bitmeyecek olan böylesi organizasyonlar hiç bir şey yapılamasa bile dostları bir araya getirdiği ve dostlukları perçinlediği, kardeşliğin gereklerini yaşatması vesilesiyle takdire şayandır… çok şeyler yapıldığı, buluşmanın genel anlamıyla amacına ulaştığı, ileriye dönük umut ve beklentileri artırması, çıtayı yükseltmesi anlamlarında izahtan varestedir… ‘anlatılmaz yaşanır’ denir ya aynen öyle…emeği geçen herkese ve davete icabet eden, mazereti sebebiyle iştirak edemeyip gönlünün bizlerle olduğunu bildiğimiz tüm dostlara müteşekkirim…

    REPLY