AKP’li Selçuk Özdağ “İtaat kültürü”nü eleştirdi

AKP’li Selçuk Özdağ “İtaat kültürü”nü eleştirdi

Özdağ: “İslam, kendini esir alan bu düşünce sefaletinden kurtulmadıkça, İslam dünyasının bir sıçrama yapması mümkün değildir.”

Esad ile görüşmeyi savunduğu için Partisi tarafından eleştirilen Ak Parti milletvekili Selçuk Özdağ, itaat kültürünü eleştirdi. Parti, cemaat ve tarikatların iman odağı haline gelince düşünmenin, fikir serdetmenin anlamı da kalmamaktadır, dedi.

Selçuk Özdağ sosyal medyadan yaptığı açıklamalarda şunları ifade etti:

“İslam dünyasında yeni bir rönensansın başlatılması mümkün değil gibi. Aklın olmadığı yerde rönensans olmaz. Toplum, yönetenlerin yönetimde başarılarından ziyade onların dini veçhelerine veya kendince yüklediği imajlara bakıyor.

Başarı bir kriter olmaktan çıkıp bizden veya başkalarından olmak yegane kriter haline geliyor. İtaat kültürünün hakim olduğu yerlerde bir siyasetçinin ideolojisi onun başarılarından veya başarısızlıklarından daha etkili bir araç halini alabiliyor.

Bu körü körüne sadakatin İslam’la hiçbir alakası yoktur. Tam tersine akletmeyi, kritik etmeyi, düşünmeyi emreden İslam’ın ölçülerine de aykırıdır. Üstelik bu algı biçimi toplumu cahilleştirmekte, öğrenme iştiyakını yok etmektedir.

Partiler, cemaat veya tarikatlar birer iman odağı haline gelince düşünmenin, bu sayılanlara rağmen fikir serdetmenin anlamı da kalmamaktadır. Kamuoyunda yapılan tartışmalara, fetva adı altında verilen siyaset yüklü beyanlara bakarsanız ne dediğimi anlarsınız.

İslam, kendini esir alan bu düşünce sefaletinden kurtulmadıkça, İslam dünyasının bir sıçrama yapması mümkün değildir. Unutmayalım ki; İslam İtikatte birlik ister, fikirde değil…….”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *