Müşterek Görev Merkezi, Cuma namazı ile açıldı

Müşterek Görev Merkezi, Cuma namazı ile açıldı

Gaziantep İslahiye’deki Müşterek Görev Merkezi’nin (MGM) açılışı Cuma namazıyla yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı’nda görevlendirilen PÖH (Polis Özel Harekat) timleri ve güvenlik korucuları namaz kılıp dua etti.

Açılışta birliklere hitap eden 2. Ordu Komutanı Korg. İsmail Metin Temel, “80 milyonun duası, desteği arkamızdadır. Hedefimiz tamamen teröristlerdir. Bölge halkı dostumuzdur, kardeşimizdir” dedi.

Yeni Şafak’ın haberine göre Gaziantep’in İslahiye ilçesinde bir süre önce boşaltılan çadır kentten dönüştürülen Müşterek Görev Merkezi’nin (MGM) açılışı yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı’nda görevlendirilen özel harekat birlikleri ve güvenlik korucularının konuşlandığı MGM’de duygu dolu anlar yaşandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı tesisin açılışı cuma namazıyla oldu. Binlerce kişilik PÖH timleri ve güvenlik korucuları cumayı kamp alanında eda ederken, Afrin’e intikal öncesi eller açıldı ve hep bir ağızdan dua edildi. Cuma hutbesini ise birliklere İl Müftüsü Ahmet Çelik irad etti. MGM’nin açılışına Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı da katıldı.

Tesise gelişinde birliklere kısa bir konuşma yapan Korgeneral Temel, şunları söyledi: “Sizlerle birlikte daha güçlü olduk, daha güçlü olacağız. Devletimizin bütün imkanları bu bölgeye seferber edilmiştir, bundan hiç şüpheniz olmasın. 80 milyonun duası, desteği arkamızdadır. Hedefimiz tamamen teröristlerdir; PKK’lı, PYD’li, DEAŞ’lı teröristlerdir. Bölge halkı tamamen dostumuzdur, kardeşimizdir. Hedefimiz, tekrar ediyorum, teröristlerdir. Hiçbirinizin tırnağına taş gelmemesi için her türlü gayreti gösteriyoruz, göstereceğiz”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 48 özel harekât polisi, Afrin operasyonlarına katılmak üzere dualarla uğurlandı. PÖH’ler için Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde kurbanlar kesilerek dualar edildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, timlere hitaben yaptığı konuşmada, “Ben ilk defa karşımda duran arkadaşlarıma hayıflanarak, kıskanarak bakıyorum. Bunların hepsi nasip kısmet meselesi. Ben çok kıskanç biri değilim ama sizlere kıskanarak bakıyorum. Samimi olarak söylüyorum; inanın sizlerle beraber gelmeyi çok isterdim. Sizlerin orada başarılı operasyonlar yapacağınızdan hiç şüphem yok” dedi.

Törenin ardından PÖH timleri toplanma yeri olan Gaziantep’e hareket etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *