İktidar İslâmcıymış öyle mi?

İktidar İslâmcıymış öyle mi?

İktidar İslamcıymış öylemi? Bu iktidar döneminde İslamî temellere dayalı olarak anayasa mı değişti? Ordu mu şekil ve ruh değiştirdi. Hukukta insan merkezli bir devrim mi yaşanıyor…

İktidar İslâmcıymış öyle mi?

Ali Rıza Demircan

İktidar İslâmcıymış. Şairimizin dediği gibi: Evvel yoğ idi, İşbu rivayet yeni çıktı.

Bilgi ve bilinç yoksunu yalaka dindarlarımız yanısıra hakikat yoksunu ve iktidar karşıtı batılperestler ve batıyataparlar da bu azim yalanı dillerine doladılar; İktidar İslâmcıymış!

İslâmcılığın Ne Olduğunu Öğrenemedim

Yirmi beş yaşında Süleymaniye Camii imam hatibi oldum. Binlerce sayfa eser yazdım. Bir o kadar vaaz, konferans verip televizyon ve radyo programları yaptım. Şu anda yaşım yetmişi devirdi. Ben İslâmcılık dedikleri olgunun ne tür bir şey olduğunu öğrenemedim.

İktidar İslâmcı İmiş

İslamcılık inançta, eğitimde, hukukta ve ekonomide vs. İslâm’ın ana kaynakları olan Kur’ân ve Sünnet’e dayalı bir yönetim düzeni ise (ki böyle olması gerekir) böyle bir düzenin kurulabilmesi için bu iki kaynağı çok iyi bilen binlerce dîn bilgini, eğitimci, hukukçu, ekonomiste ve yıllarca çalışmaya ihtiyacımız var. Böyle bir kadro ne ilahiyat ve diyanette, ne de cemaatler ve de tarikatlerde var. Açık söylüyorum İslâm’a imanın gereği olan böylesi bir İslâmcı iktidar inancı ve amacına sahip olup da açıkça ‘insanlığın ve ülkemizin ihtiyacı ve özlemi bunu gerektiriyor’ diyebilecek bir avuç adam çıkaramazsınız ülkemizde…

İktidar İslâmcı İmiş Öyle mi?
Güldürmeyin Âlemi

Çok çok uzun yıllardır jakoben laikliğe alıştırıldığımız ve yarı inançlı batıperest seküler aydınlara! şartlandırıldığımız için namaz kılıp oruç tutan ve hacca giden üst düzey yöneticilerimizi İslâmcı sanıyoruz.

İktidar İslamcıymış öylemi? Bu iktidar döneminde İslamî temellere dayalı olarak anayasa mı değişti? Ordu mu şekil ve ruh değiştirdi. Hukukta insan merkezli bir devrim mi yaşanıyor. Eğitimde indirilen Kur’ân ayetleri ile yaratılan varlık ayetleri birlikte mi öğretiliyor. Kur’an bilgini de olan sosyologlar, matematikçiler, fizikçiler ve astronomi bilginleri mi eserleri ile gündemde. Ekonomi faizsiz temeller üzerinde halk yararına mı yapılandırıldı? Üniversitelerimizde İslam dünyasını ayağa kaldıracak bilimsel atılımlar mı yapılıyor? Sanatçılarımız İslâm’ın inanç, ahlâk ve estetik ilkeleriyle örtüşen eserler mi vermeye başladı?

Bütün bunlar ve benzerleri yapıldı da biz mi duymadık. Yoksa iktidar mı kendisini İslâmcı olarak tanıtıyor?

İşid’e, Holdingleşen Cemaatlere İslâmcı Demek

Amerika’nın orta doğu politikaları için yetiştirip yönlendirdiği İşid’e, sermayeleri sakal, cübbe, sarık ve şalvar olan şekilperest tarikatçilerimize, gavslaştırarak yarı ilah haline getirdikleri insanları alıp satarak holdingleşen cemaatlere, bakanları ve milletvekilleri içki içmeyip namaz kılan ve eşleri de tesettürlü olan iktidara İslâmcı demek emperyalistlerin, yerli işbirlikçilerinin ve seküler kalem erbabının işine geliyor. Bir taşla birkaç kuş vurmak istiyorlar.

Açıkça söylüyorum İslâm’ı ve dünya sistemlerini gereğince bilmeyen bizden yani İslâm’a bağımlı görülen tarikatler ve cemaatlerden özellikle de İmam-Hatiplerden ve İlahiyatlardan İslâm’ı içerden vuran tarihselciler ve de laik demokrat-muhafazakârlar çıkar da İslâm Düzeni yanlısı adam çıkmaz. İstisnalar konumuz dışıdır. Keşke çıkabilseydi. Ne idüğü belürsüzlerin yönettiği dünya adalet ve erdem görür, İslâm Dünyası onurla ayağa kalkardı. Halkımız da yerli ve yabancılara sömürülmekten, Amerikan yapımı uçaklarla hacca gitmek ve AB menşeli silahlarla ülke savunmaktan ve de… kurtulurdu.

Bana Bunlara mı Oy Verdiniz Diyenler

Öteden beri işlenip de bu iktidar döneminde de işlenmeye devam edegelmekte olan faiz, zina ve yolsuzluk gibi toplumumuzu çökertmekte olan günahları sayarak bana “bunlara mı oy verdiniz” diye çıkışanlara anlatamadım.

Ben bu iktidara İslâm’a talip olmak gibi güçlerini aşacak misyon yüklemek için oy vermedim. İslâm’ın da yücelttiği insan hakları ve özgürlüklerine, hukuki ve sosyal adalet ilkelerine sahip çıkarak ülkemizi kalkındırıcı atılımlar yapsınlar ve önümüzdeki baskıcı-dışlayıcı ve ötekileştirici engelleri kaldırsınlar diye oy verdim.

Medya tecrübem var. Bilirim birileri bu yazımı da istismar etmeye kalkabilir. Ama boşuna heveslenmesinler, kendimi kullandırtmam.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bir daha oy vereceğim. Vermeyip de ne yapayım. Alternatifi mi var? Hak tanımazlar ve zalim dünya yönetimleri karşı çıktıkça ben de destek vereceğim. İnsanız. Hatalarımız-Günahlarımız varsa da hiç değilse inandığımız değerler dizisi bir.

Ama “Ben İslâmcıyım” diye ortaya çıkılsaydı -gerçek olmadığını bilir-vallahi onay vermez, destek çıkmazdım.

İktidar İslâmcıymış öylemi?

Mirat Haber

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Comments

  • mbozac
    20 Şubat 2018, 11:05

    bunlar günde iki kere doğruyu gösteren bozuk saat gibiler teşbihte/eleştiride haksızlık olmazsa! ortada kuyu var yandan geç! asıl işaret edilmesi gerekeni es geçmek, ıskalamak! bu sürçi lisan olsa affedelim de artık mesele bu boyutu aştı…

    REPLY
  • Cemal pervan
    20 Şubat 2018, 09:08

    İslam coğrafyasında savruluşun nedeni akil olarak kabuledilmişlerin savrulması, cahil olması, tavır koyamaması, söyledikleriyle pratiklerinin ters olması, statükoya teslim olmaları ve meşrulaştırmalarındandır…
    Binlerce sayfa yazdığını söyleyen, v.s. işler yaptığını söyleyen, islamcılığın ne olduğunu anlamadığını söyleyen, sistemin islamla alakası olmadığını söyleyen yıllardır islamı anlattığını söyleyen şahsiyet aynı zamanda sistemle uzlaşabileceğini, devam etmesi için İslam kılıklı kurumları destekleyebileceğini söylüyor. Zalim ve zulüm kavramlarının ne olduğunu anlayamamış şahsiyet destek vereceği kurumun zulüm kırıcı olduğuna inanabiliyor…
    İslamcı diye ortaya çıkmak, lafzen değil pratikte söylenir. Namaz kılıp faizle yürütülen sistemi yürütmek işte bu islamcılıktır. Vahiy böyle bir sistemi redetmektedir…
    Bütün kurumlarını vahiy dışı ilan edeceksiniz sonra meşrulaştıracaksınız işte bu islamcılıktır, islamcılık oynamaktır…
    Bu şahsiyetlere vahiy şu yada bu demeyeceğim sadece vahyi tekrar okuyup anlamaya çalışmalarını tavsiye edeceğim…
    İslam coğrafyası düzelmez, siz akil diye ortaya çıkanlar düzelmedikçe…

    REPLY