ABD’de 2018 yılı içerisinde 18. silahlı saldırı!

ABD’de 2018 yılı içerisinde 18. silahlı saldırı!

Her yer için Silah Güvenliği isimli organizasyonun rakamlarına göre, yaşanan saldırı 2018’in başından bu yana ABD’de meydana gelen 18. silahlı saldırı oldu.

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentinde Marjory Stoneman Douglas Lisesi’nde dün yaşanan 17 kişinin hayatını kaybettiği,14 kişinin de yaralandığı saldırı şimdiye kadar ABD tarihinde gerçekleşen en büyük silahlı saldırılardan biri oldu.

Aydınlık gazetesinin aktardığına göre 2017’de 58 kişinin hayatını kaybettiği Las Vegas silahlı saldırısının ilk sırada yer aldığı listede Parkland kentindeki saldırı 17 kişinin hayatını kaybetmesiyle ABD tarihinin en fazla can kaybı yaşanan 10 silahlı saldırı arasında sekizinci oldu.

Habere göre polis, Parkland kentinde bir lisede meydana gelen saldırıda ölenlerinin çoğunun öğrenci olduğunu açıkladı. Ayrıca, olaydan kısa süre sonra yakalanarak gözaltına alınan saldırganın ise 19 yaşındaki Nicolaz Cruz olduğu belirlendi. Lise son sınıftayken disiplin cezası aldığı için okuldan atılan Nicolas Cruz, okul öğrencileri arasında silah meraklısı olarak biliniyor.

Polise bilgi veren eski sınıf arkadaşları, Cruz’un sürekli onlara bir zarar vereceğini söylediğini ve zaman zaman okula silah getirdiğini söylediler.

Görgü tanıklarının anlattığına göre saldırgan okul binasının içine girmeden önce ateş etmeye başladı ve içeriye girince yangın alarmını çalıştırdı. Silah seslerini duyunca sınıflarda bekleyen öğretmen ve öğrenciler, yangın alarmıyla birlikte kaçmak için koridorlara çıkınca, kendisini kaçmaya çalışanların arasına gizleyen saldırgan, çevresine kurşun yağdırdı. Panik halinde kaçışanların arasında okuldan çıkmayı başaran saldırgan, okuldan yaklaşık iki kilometre uzaklıkta yakalanıp gözaltına alındı.

Polisten yapılan açıklamaya göre; 12 kişiyi okulun içinde öldüren Nicolas Cruz, dışarıya çıktığında okulun bahçesinde iki kişiyi, kaçarken sokakta bir başkasını öldürdü ve iki kişi de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Polis saldırganın AR-15 model bir yarı otomatik silah kullandığını ve yanında her birinde 30 mermi olan çok sayıda şarjör bulunduğunu açıkladı.

ABD’de, 2018 yılına girildiğinden bu yana geçen 6 haftalık süre içinde okulda yaşanan 18’inci silahlı saldırı olayı olarak kayıtlara geçti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *