İran İslam İnkılabının 39. yılı İran’da törenlerle kutlandı

İran İslam İnkılabının 39. yılı İran’da törenlerle kutlandı

Humeyni liderliğinde 1979 yılında gerçekleşen İslami Devrim ile Muhammed Rıza Pehlevi yönetimine son verilerek 11 Şubat 1979 tarihinde kurulan İran İslam Cumhuriyetinin kuruluş yıldönümü törenlerle kutlandı.

Pars Today’in törenlerle ilgili haberinde şu ayrıntılara yer verildi:

İslam İnkılabı’nın 39. zafer yıldönümü 22 Behmen (11 Şubat) zafer yürüyüşü bugün milyonların katılımıyla başkent Tahran ve 1000’i aşkın kent ve 4 bin köyde düzenlendi. İran halkı bir kez daha İslam Cumhuriyeti Kurucusu Rahmetli İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei ile biat yinelediler.

İran İslam Cumhuriyeti bayrağını taşıyan İran halkı, tek ses olup, “bağımsızlık, özgürlük ve İslam Cumhuriyeti” sloganı atıp, “kahrolsun ABD” ve “kahrolsun İsrail” diye haykırdılar.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de 22 Behmen zafer yürüyüşüne katıldı.

Ruhani gazetecilere yaptığı açıklamada İslami İran’ın genelinde görkemli 22 Behmen yürüyüşüne katılan İran halkına teşekkür etti.

İran Yargı Erki Başkanı da Tahran’da yürüyüşçüler arsında gazetecilere yaptığı açıklamada, İran halkının 22 Behmen zafer yürüyüşüyle İslam Cumhuriyeti’nin kudretini tüm dünyaya gösterip, düşmanlara ezici cevap verdiğini belirtti.

Rehberlik Bilgeler Meclisi Başkanı Ayetullah Cenneti de, İran halkının “kahrolsun ABD” sloganı üzerinde kelime birliğini gösterdiğini, çünkü İran halkının ABD, zulüm ve zorbalık düşmanı olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri de Tahran’da düzenlenen yürüyüşe katıldığı sırada yaptığı açıklamada, İran halkının İslam Cumhuriyeti nizamına sahip çıktığını belirterek, ABD Başkanı Donald Trump ve diğer güçlerin İnkılap ve nizamını savunan büyük bir millet ile karşı karşıya olduklarını bilmeleri gerektiğini vurguladı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutan Yardımcısı General Hüseyin Selami da, Avaz kentinde düzenlenen yevmullah 22 Behmen etkinliğinde yaptığı konuşmada, düşmanların İran İslam İnkılabı’nın mesajının dünyaya ulaşmasını istemediğini ancak bugün 39 yılın ardından bu mesajın Akdeniz ve Kızıldeniz’in kıyılarına kadar ulaştığını vurguladı.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani de Kerman’da düzenlenen yürüyüş etkinliği sırasında yaptığı konuşmada, İslam İnkılabı’nın dünyanın iki gücün hegemonyası altında olduğu ve İran’daki iktidarın da İran’ı İslam ümmeti ve dünyadan ayırarak, İsrail rejim ile ittifak kurmaya çalıştığı bir sırada gerçekleştiğini hatırlattı.

Ruhani: İran'ın yardımıyla, bölge milletleri teröristlerin şerrinden kurtarıldı

TÖRENLERE CUMHURBAŞKANI RUHANİ KATILDI

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, geçtiğimiz yılın İran halkının terörizme karşı zafer elde ettiği ve bölge halkı için başarı dolu bir yıl olduğunu kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün Tahran’da İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü dolaysıyla düzenlenen 22 Behmen yürüyüş etkinliğinde büyük mitingde yaptığı konuşmada, İran’ın Irak ve Suriye halkına yardımlarının netice verdiğini ve bölge milletlerinin teröristlerin şerrinden kurtarıldığını ifade etti.

Komplocuların bölge ülkelerini parçalamaya çalıştığına dikkat çeken Ruhani, Irak halkının uyanıklığı ve bölge ülkelerinin yardımının İran’ın dost ülkelerinin milli birliğini bölgede temin ettiğini kaydetti.

Ruhani, Lübnan halkının uyanıklığı ve dost ülkelerin yardımının da ABD ve Siyonizm’in bu bölgedeki komplosunu boşa çıkardığını vurguladı.

Uluslararası arenada İran halkı ile karşılaşmalarda ABD’nin üst üste aldığı yenilgilerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Amerikalılar İran’ın iç işlerine karışmak peşindeydi ancak İran halkı birlik, beraberlik ve dik duruşuyla onların tüm komplo ve planlarını etkisizleştirdi.” açıklamasında bulundu.

Ruhani, ABD’nin defalarca önemli bir uluslararası ve bölgesel anlaşma olan nükleer anlaşmayı bozmaya çalıştığını, ancak şimdiye kadar başarısız olduklarını belirterek, nükleer anlaşmadan çekilmeleri halinde, yakında kendilerinin zararını göreceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı, ABD’nin Kudüs, Filistin ve bölge halkına karşı komplosuna da temasla, dünyanın ABD’nin komplosu karşısında durduğunu, sadece İslam ülkeleri değil, birkaç ülke hariç tüm ülkelerin BM Genel Kurulunda bu komploya karşı çıktığını belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *