Diyanet’in 2018 yılı programı açıklandı

Diyanet’in 2018 yılı programı açıklandı

2018 yılı programını yayınlayan Diyanet, kamu kurumlarında Kur’an kursları açabilecek… Diyanet ayrıca yeni tefsirlerle birlikte TV ve radyo yayınlarına da 7 milyon TL bütçe ayırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, okullar, kahvehaneler ve öğrenci yurtlarının ardından, şimdi de kamu kurumlarına girmeye hazırlanıyor.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı 2018 yılında yapacağı faaliyetlerinin ve bütçesinin yer aldığı performans programını yayınladı. Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından yayınlanan programa göre Diyanet, 2018’de kamu kurum ve kuruluşlarında Kuran kursları açabilecek.

Gençlik merkezleri, sosyal tesis, mekanlar ve üniversite kampüslerinde de yaz Kuran kursları düzenleyecek.

Programda, “Ülkemizde dini ve ahlaki eksiklikler neticesinde ortaya çıkan terör olaylarına ilişkin vaaz ve hutbelerle bölge halkını bilinçlendirmek ve ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarıyla beraber toplantılar yaparak oluşacak tehditleri önlemek” maddesi de yer aldı.

KAMU SPOTLARI OLACAK

2018 yılında Diyanet tarafından Kuran öğrenimini yaygınlaştırmak için kamu spotu hazırlanacak ve televizyonlarda yayınlanacak. Dini ve kültürel içerikli TV ve radyo yayın çeşitliliği de artırılacak. Geçmişte yalnızca yurtdışına yönelik televizyon ve radyo programları konusunda çalışma yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene Türkiye’de de TV ve radyo programlarında dini içeriklerin artması için çalışmalar yapacak.

Yurtdışına yönelik dini ve kültürel içerikli TV ve radyo yayınları için bu yıl 1 milyon TL’lik kaynak ayrıldı.

Toplumun tüm kesimleri tarafından İslam’ın doğru öğrenilmesi ve anlaşılmasına katkı sağlamak için yapılan bu çalışmaya ise 5 milyon TL harcanacak.

GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ İLE YAZILACAK

Herhangi bir konu ile ilgili Kuran-ı Kerim’in hükümlerine daha rahat ulaşılabilmesi için de konuya göre tasnif edilmiş bir tefsir hazırlanacak. Bunun için de 1 milyon TL’lik bütçe ayrıldı. Kuran-ı Kerim’in gençlerce daha iyi anlaşılabilmesi için günümüz Türkçesi ile meali yazılacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *