Fransa’ya ağır sözler: İkiyüzlülük yapmasınlar!

Fransa’ya ağır sözler: İkiyüzlülük yapmasınlar!

Çavuşoğlu: Biz Fransa değiliz, gidip Cezayir’i işgal eden, Biz Fransa değiliz, Mağrip ülkelerini veya Afrika’daki Fransa’nın yaptıkları ortada. Bunların hepsini biliyoruz.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin skandal açıklamasına sert tepki göstererek, “Bir taraftan ‘haklısınız’ deyip, diğer taraftan ‘işgale dönüşmesin’ diyerekten Türkiye’ye uyarıda bulunmasınlar, ikiyüzlülük yapmasınlar.” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Merkezi önünde gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

2013 yılında Hatay/Reyhanlı’da 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının sanığı terörist Mihraç Ural’ın Soçi Kongresi’ne katılmasına ilişkin konuşan Bakan Çavuşoğlu, “Bu teröristin oraya katılmasıyla ilgili biz tabi hemen tepkimizi koyduk. Rusya’dan izahat istedik. Bu terörist, kırmızı bülten ile de aranan bir teröristtir. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde bundan duyduğumuz rahatsızlığı açık ve net bir şekilde iletti. Esasen Rusya’nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Olsaydı zaten itiraz ederdik. Öyle görünüyor ki sahte belgelerle, Sayın Putin de buna vurgu yaptı, kendileri de bizzat ilgilenecekler. Ülkeye girmiş ve orada değişik yerlerde fotoğraf çektirerek, adeta şov yapmaya kalkmıştır. Bundan biz rahatsız olduk. Bir teröristin bizimle iş birliği yapan bir ülkede bu şekilde kolayca gelip gösteri yapmasının mümkün olmaması gerekiyor. Ama şimdi Rusya, bizzat Putin de ilgileniyor. Bu konuda Rusya çalışmaları yapıp bize dönecektir.” ifadelerini kullandı.

“Fransa bize ders veremez”

“Afrin operasyonuyla ilgili Fransa ya da başka hiçbir ülke bize ders veremez.” ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bu operasyonun amacının ne olduğunu çok iyi biliyorlar, kendilerine de net bir şekilde anlattık, bilgi de verdik. Dışışleri Bakanıyla da görüştük, Cumhurbaşkanımız zaten Macron ile görüşüyor. Maalesef bu Avrupalıların şöyle bir ikiyüzlülüğü var; bunu genel söylüyorum. Yüzümüze karşı konuştukları zaman ‘haklısınız tabii, meşru müdafaa hakkınız, güvenliğiniz önemli…’ Sonra arkadan böyle değişik konuşmalar yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, gidip Cezayir’i işgal eden, Biz Fransa değiliz, Mağrip ülkelerini veya Afrika’daki Fransa’nın yaptıkları ortada. Bunların hepsini biliyoruz. Yani Fransa gibi ülkeler bize bu konularda, yani uluslararası hukuka uygun bir şekilde yaptığımız bir operasyonda bize ders vermemesi gerekiyor. Hatırlatmada bulunmalarını bile hakaret sayarız. Çünkü biz meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz. Birleşmiş Milletler’in ilgili şartına ve Güvenlik Konseyi kararlarına uygundur ve tüm dünya da bunu kabul etmiştir. Dolayısıyla bu bir işgal değildir.”

“İki yüzlülük yapmasınlar”

Suriye topraklarının sınır bütünlüğünü ve toprak bütünlüğünü kendilerinin herkesten daha fazla ve güçlü bir şekilde desteklediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu operasyonun amacı da oradaki Arap, Türkmen, Kürt yani Suriyeli kardeşlerimize yönelik değildir, Suriye’nin topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir. Aynı şekilde bize yönelik bir tehdidi yok etmeye yöneliktir. Bir taraftan ‘haklısınız’ deyip de diğer taraftan değişik yöntemlerle bazen sivilleri hatırlatarak, bazen ‘işgale dönüşmesin’ diyerekten Türkiye’ye uyarıda bulunmasınlar, ikiyüzlülük yapmasınlar.” ifadelerini kullandı.

(Diriliş Postası)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *