BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov Tel Aviv’de konuştu

BM Ortadoğu Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov Tel Aviv’de konuştu

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nikolay Mladenov, Gazze Şeridi’nin tamamen çökmek üzere olduğunu ve acil müdahale gerektiğini söyledi.

Mladenov, dün (30 Ocak Salı) İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nin Tel Aviv’de düzenlediği konferansta yaptığı konuşmada, iki devletli çözümün alternatifi olmadığını ileri sürdü.

Sadece iki devletli çözümün herkese onurlu bir yaşam imkanı sunduğunu söyleyen Mladenov, Birleşmiş Milletler’in ve Ortadoğu Dörtlüsü’nün iki devletli çözümden başka bir çözüm yolu görmediğini belirtti.

Mladenov, iki devletli çözümün bölgeye büyük yararlar getireceğini, İsrail ve Arap dünyası arasında işbirliğine imkan sağlayacağını kaydetti.

Güç kullanarak çözüme ulaşmanın mümkün olmadığını söyleyen Mladenov, çözüme ulaşmanın tek yolunun Filistinliler ve İsrail arasında yapılacak doğrudan müzakereler olduğunu iddia etti.

BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü, her iki tarafın da çözüm için gerekli tavizleri verebileceğini ve söz konusu tavizlerin sonuçlarına katlanabileceklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *