İngiltere’de ‘Yalnızlıktan Sorumlu’ Bakanlık kuruldu

İngiltere’de ‘Yalnızlıktan Sorumlu’ Bakanlık kuruldu

İngiltere’de Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada yalnızlıktan sorumlu bir Bakanlığın kurulduğu ve Bakan olarak Muhafazakar Parti’den bir milletvekilinin atandığı bildirildi. 

İngiltere’de yalnızlıktan etkilenen 9 milyon kişi, devleti harekete geçirdi. Bu kişilere yönelik olarak hizmet vermek üzere bir bakanlık tesis edildi. Bu konuda ilk proje 2016 yılında öldürülen İşçi Parti milletvekili Jo Cox tarafından yapılmıştı.

BBC’nin haberine göre Başbakan Theresa May, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Jo Cox, ülkedeki yalnızlığın ne seviyede olduğunu anlamış ve kendini bu durumdan muzdarip olanlara yardım etmeye adamıştı” dedi. May, yeni bakanlığın Cox’un mirasına sahip çıkarak bu konuda çalışan sivil toplum örgütleriyle beraber çalışacağını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak Ulusal İstatistik Ofisi’nin, yalnızlığın doğru ölçümü için de bir yöntem geliştireceği bildirildi.

Yalnızlık Bakanı olarak atanan muhafazakar parti milletvekili Tracey Crouch’un da, “Bu konu Jo’nun tutkuyla ilgilendiği bir meseleydi, biz de anısına sahip çıkmak ve İngiltere’de yalnızlıktan ötürü acı çeken milyonlarca kişiye yardım etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yalnızlık, ‘sigara içmek’ kadar zararlı
Yalnızlığın İngiltere’de 9 milyon kişiyi etkilediği düşünülüyor. 2017 yılında yayımlanan bir rapor, yalnızlığın günde 15 adet sigara içmek kadar kötü olduğunu ortaya koymuştu.

İngiltere’de ulusal sağlık sisteminden sorumlu olan NHS’nin bakım biriminin yöneticilerinden Prof. Jane Cummings, soğuk hava ve yalnızlığın kış aylarında öldürücü olabileceğini söyledi.

75 yaş üstü 2 milyon yalnız
75 yaşından büyük olan nüfusun 2 milyona tekabül eden yaklaşık yarısının tamamen yalnız yaşadığı düşünülüyor. Bunların çoğunun günlerce bazen haftalarca hiçbir sosyal temas kurmadan yaşadığı belirtiliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *