Güney Kore’de olimpiyatlarda Müslümanlara özel hazırlık

Güney Kore’de olimpiyatlarda Müslümanlara özel hazırlık

Önümüzdeki ay başlayacak olan Kış Olimpiyatları sırasında ülkeye gelecek Müslümanlar için yapılan çalışmalardan ülkede yaşayan Müslümanlar da istifade imkanı buluyor.

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyat Oyunları, pek çok ülke için farklı bir heyecan ve rekabet anlamına geliyor. Fakat Güney Kore’deki Müslümanlar için yeni imkanlara da vesile oldu.

Risale Haber’den Ömer Çiftçi’nin haberi

Güney Kore, 2018 Kış Olimpiyatları sırasında ülkeye gelecek Müslümanlara özel hazırlanıyor. İlk adım olarak, 25 Şubat 2018 tarihinde başlayacak olan oyunlar öncesi, Müslümanlar için pek çok mescit inşasına başlanmış durumda.

Mescitler yoğunlukla oyunların düzenleneceği PyeongChang şehrinde yapılıyor. Bu da bölgede sayıları az da olsa imkanları eksik olan Müslümanları çok sevindirdi.

Kore Turizm Örgütü’nün yaptığı açıklamada, “Gangwon Eyaleti, Gangneung’daki Müslüman turistler için yaklaşık 40 milyon Wonluk bir maliyetle iki mobil yapı kuracağız ve şubat başında bir test yapacağız” ifadelerine yer verildi.

Turizm Örgütü’nün ifade ettiği mobil yapıda, Müslümanların kullanımına özel abdest ve duş odaları, namaz odaları, Kur’an-ı Kerim’ler gibi hizmetler yer alacak. Oyunlar sonrası açık kalacak bu mobil yapılar bölge Müslümanlarına hizmet verecek.

2018010801060_0.jpg

Kore’ye gelen Müslüman sayısı 2017’de 1 milyon civarıydı. Müslüman turistler genellikle Malezya ve Endonezya gibi bölgelerden geliyor. Olimpiyatlar sırasında ise ek olarak 1 Milyon Müslümanın daha ülkeye gelmesi bekleniyor.

Chosun.com’un haberine göre inşa edilecek yapılar ‘taşınabilir’ olarak tasarlandı. Bu sayede acil ihtiyaç duyulan bölgelere taşınabilecek.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *