Avrupa’dan Çin’e uzanan dünyanın en büyük yayı öyle gerildi ki…’

Avrupa’dan Çin’e uzanan dünyanın en büyük yayı öyle gerildi ki…’

İngiltere’den Çin’e uzanan hat gittikçe geriliyor. Gerginliğin sebebi, bu hattın ortaklarının yaptığı uygulamalar. Nedret Ersanel, Amerika’yı esas kızdıran şeyin de bu hattın politikaları olduğunu belirtiyor.

Ersanel, Yeni Şafak’taki yazısının bir bölümünde Amerika’yı gerçekten kudurtan bu politikaları şöyle sıralıyor:

Ankara’nın -dünyanın gördüğü en ciddi sıralı saldırılar altındayken- Afrika’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Latin Amerika’ya uçmasını anlamayanlar ortakları da görmüyor!

Fransa Devlet Başkanı Macron, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile buluştuktan sonra ne yaptı biliyor musunuz? Pekin’e uçtu. Bu satırlar yazılırken Çin’le, nükleer güç, ekonomi, havacılık anlaşmaları imzalıyordu. İngiltere’de aynıdır, fazlasıdır.

Türkiye’nin Amerika’yı kızdırdığını mı sanıyorsunuz? Siz ABD kudurması görmemişsiniz. Bir hafta önce Pakistan Merkez Bankası, Çin’le tüm ilişkilerinde ve kurumlarında Yuan’la ticaret yapılması kararı aldı. Büyük olaydır. Oval Ofis’in dili olsa da konuşsa!

Pazartesi günü Washington Post şöyle yazıyordu: “İngiltere, Fransa ve Almanya, nükleer anlaşma konusunu ele almak üzere İran’ı ağırlayacak”…

Avrupa’dan Çin’e uzanan dünyanın en büyük yayı öyle gerildi ki, birinin suratına fena çarpacak. Akacak kan kurdun dişine değmez inşallah.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *