‘Avrupa Birliği’nin patronluk taslama devri bitti’

‘Avrupa Birliği’nin patronluk taslama devri bitti’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği için “Artık o patronluk taslama devri bitti” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dış politika açısından geçen yılın değerlendirmesini ve 2018’e ilişkin Türkiye’nin dış politika vizyon ve perspektifini anlattığı toplantıda Avrupa Birliği ile ilişkilere de değindi. Habertürk muhabirinin sorusu üzerine şöyle konuştu:

“2018’de AB, Türkiye’ye saygı duymayı biraz daha öğrenirse ve eşit bir ortak olarak bizi görürse, değerlendirmelerini de üyelik kriterleri içerisinde yaparsa ilişkilerimiz daha sağlıklı yürür. Türkiye gibi ülkelerde başka türlü sonuç almak mümkün değil. Artık o patronluk taslama devri bitti.

72 kriterin 67’si konusunda sıkıntı yok. Geri kalanla ilgili müzakerelerimiz devam ediyor. Hangi adımları atabiliriz, hangi adımları atamayız, Başbakan’ımıza, Cumhurbaşkanı’mıza arz edeceğiz. Onların verdiği son talimatla bunu AB ile paylaşacağız; cevabı bekleyeceğiz. Türkiye sıkıştığı için oraya buraya yanaşmıyor. Öyle ilkesiz bir tutum içerisinde değiliz. AB ülkeleri, Türkiye’nin önemini daha iyi anlamaya başladılar. Seçim ortamından dolayı aksama oldu. Tekrar pozitif gündeme dönebiliriz.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *