Muhammed Nur Doğan: Ercümend Özkan’ın hakkını teslim etmek lazım

Dün gece Kanaltürk ekranlarında Serhan Başbahçıvan’ın sunuculuğunu yaptığı Neşter adlı tartışma programında Teravih konusu tartışıldı.

Programa konuk olarak Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof.Dr. Süleyman Ateş ve İstanbul Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, Eski Türk Edebiyatı Anabilim dalında profesör olan ve “İslam’ı Kur’an’dan okumak” kitabı ile tanıdığımız  Prof.Dr. Muhammed Nur Doğan, yazar Esra Elönü ve Yüksel Mert katıldı.

Teravih namazlarının ortaya çıkış süreci, İslam’da kadın hakları ve oruç-infak-zekat kavramların tartışıldığı programda Muhammed Nur Doğan’ın; “Geleneksel algılarla yapılan Kur’an okumalarından yapılan çıkarımlar da geleneksel oluyor. Artık yeter! Allah aşkına insanlara hurafeler aktarıp duran soytarılara itibar edilmesin. Kur’an’dan başka dinde referans alabileceğimiz bozulmamış kaynak yoktur.” çıkışı dikkat çekti.

Doğan’ın, ayrıca, Ercümend Özkan’ı hayır ile yâd eden ve temsil ettiği tevhid-i nebevi çizgiye atıfta bulunarak “Türkiye’deki İslami hareketin oluşumunda öncülerden biri olan Ercümend Özkan’ın hakkını teslim etmek lazım. Kendisi bir dava adamı idi.”şeklindeki sözleri diğer katılımcılardan da kabul gördü.

Zaman zaman Doğan ile Ateş arasında sert tartışmaların yaşandığı program gece geç saatlere kadar sürdü.

(Haberi hazırlayan: Ali Durmuş – İstanbul)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *