Kim bu Özgür Suriye Ordusu

Kim bu Özgür Suriye Ordusu

“ÖSO, Türkiye ile birlikte Suriye’deki operasyonlara katılır, katılmak ne demek, başı çeker. Türkiye bunlara destek olarak harekatını sürdürür. ÖSO savaşçıları her operasyonda, Türk askerinden bir kaç kat daha fazla şehit vermektedir.”

Kim Bu Özgür Suriye Ordusu

Ülkemizdeki kutlamalarda;
Azerbaycan bayrağı sallanır,
Uygur bayrağı sallanır,
KKTC bayrağı sallanır,
Irak Türkmen bayrağı sallanır…
Hatta, ülkemizde yüksek öğrenim gören başka ülkelerden gelme öğrencilerin kendi ülkelerinin bayraklarını salladığı da olur.
Bunun yanında pek çok devletin bayrağı da sallanır.
Bunlar dostluk ve gönüldaşlık göstergeleridir.
Hiç biri bu güne kadar sorun olmamıştır.
Ama ÖSO bayrağı sorun oldu.

ÖSO 60-70 bin kişilik bir kuvvet. Esed’in halkına saldırısı başlayınca bunu içine sindiremeyip resmi Suriye ordusundan ayrılarak kanlı BAAS rejimine bayrak açan askerler tarafından kuruldu. Merkezi Katar’da. Suudilerin başını çektiği Amerikancı koalisyonun Katar’a hasmane tutumunun ana sebebi bu örgüt. ÖSO, FKÖ gibi bir örgüt. Yani bir koalisyon. İçinde irili ufaklı onlarca örgüt var. Grubun tek bir lideri yok, 5-6 kişilik bir kurul tarafından yönetiliyor.

ÖSO, Türkiye ile birlikte Suriye’deki operasyonlara katılır, katılmak ne demek, başı çeker. Türkiye bunlara destek olarak harekatını sürdürür. ÖSO savaşçıları her operasyonda, Türk askerinden bir kaç kat daha fazla şehit vermektedir. Bu durum ‘gidin ülkenize savaşın’ cıların yüzüne vurulan bir şamardır aslında. Kendi ülkeleri emperyalist saldırıya uğradığında ve darbe ile yüz yüze geldiğinde evine kapanıp televizyondan izleyerek darbenin başarısı için dua edenler, ‘Suriyeliler gitsin ülkesine savaşsın’ kof kabadayılığını yaparken, çoğunluğu Türkiye’deki kamplardan toplanmış ÖSO savaşçıları ülkeleri için can vermektedirler.

ÖSO’dan gıcık kapanlar, neden gıcık kapıyor? Birincisi ırkçı bir bakış açısıyla. Onları Arap ve ‘aşağı ırk’ olarak görüyorlar. Ama eli kanlı Suudi Drakulası prensi ‘batıcı’, ‘modernist’ ‘ılımlı İslamcı’ ve ‘reformist’ görüyorlar. Batıcılığı doğrudur da diğerleri aldatmacadır. Ama bizim batıcılarımız da şekilci olduklarından Suudiya’da kadınların maça gitmesini hak bayram sayıyorlar.

İkincisi; emperyalizm ve Baas rejimi yanlıları bu ÖSO’dan hiç hazzetmedikleri için bizdeki Esed gönüldaşı Baasçılar da her fırsatta ÖSO’ya kin kusmakta, onlar üzerinden güya iktidara vurmaktadırlar.

Yılbaşı gecesi Taksim ‘sırım’ gibi Suriyelilere kalmış da, onlar da bayrak sallayarak TC nin egemenlik haklarını ihlal etmiş. Dinime söven bari Müslüman olsa. Bunu söyleyenler FETÖ darbesine alkış tutanlar. Ülkemiz Suriye gibi bir durumla karşı karşıya kalsa kaçacak delik arayacak olanlar.

Yörünge Dergisi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *