İsrail’den, bu kenti Filistin’e verelim teklifi!

İsrail’den, bu kenti Filistin’e verelim teklifi!

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ülkenin kuzeyindeki Umm el-Fahm kentinin Filistin’e bağlanmasını teklif etti. Koca bir ülkeyi Filistinlilerin elinden almayı başarmış İsrail’in bir kenti Filistinlilere geri vermeyi teklif etmesi şüpheyle karşılandı.

Liberman’dan Umm el-Fahm kentini Filistin’e bağlama teklifi

Liberman, bugün, Twitter hesabı aracılığıyla yayınladığı açıklamada, “Umm el-Fahm, neden İsrail’in değil de Filistin’in bir parçası olmalı? Dün, kentte Filistin bayrakları ve canımızla kanımızla sana fedayız ey şehit sloganlarıyla düzenlenen cenazeye katılanlar bu sorunun cevabını veriyor” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat’ın haberine göre, İsrailli Bakan açıklamasında, “Yıllar önce yayınlanan toprak ve nüfus değişimi planı şimdi artık daha büyük bir önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Umm el-Fahm kentinde, dün, Kudüs’te geçtiğimiz Cuma günü yaşanan protesto eylemlerinde İsrail güçlerinin kurşunlarına hedef olarak ölen Filistinli genç Ahmed Mehamid için düzenlenen cenaze törenine çok sayıda kent sakini katılmıştı.

Mehamid’in İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından, Cuma günü, kentte de çatışmalar yaşanmıştı.

Öte yandan İsrail polisi tarafından yayınlanan açıklamada, Mehamid’in ailesi hakkında, cenaze törenine ilişkin yasaları ihlal suçundan soruşturma açılacağı bildirildi.

Umm el-Fahm Belediyesi ise Mahamid’in Kudüs’te İsrail askerleri tarafından öldürülmesine tepki gösterdi.

Belediye, konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, İsrail güvenlik güçlerinin barışçıl eylemlere karşı takındığı tavrın ‘kabul edilemez’ ve ‘akıl dışı’ olarak niteleyerek, “Barışçıl protesto eylemi düzenleyen bir genç, öldürmek yerine tutuklanamaz mıydı? Bu soruyu sorma hakkımız var” ifadelerine yer verildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *