Levin: Türkiye, İsrail’de kalıcı ticaret ortağı oldu

Levin: Türkiye, İsrail’de kalıcı ticaret ortağı oldu

Türk heyetini İsrail’de ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Avrupa Dairesi Direktörü Ami Levin, “Türkiye bizim için İsrail’de kalıcı ticaret ortağı oldu” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetinin İsrail ziyaretinde düzenlenen programda konuşan Ami Levin, duyduğu memnuniyeti belirtti.

Seyahat edilemeyen ve iş insanlarının birbirleri ile tanışamadığı iki uzun yılın ardından, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ticaret heyetini yüz yüze gerçekleşen bir organizasyon ile ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını vurgulayan İsrail Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı Avrupa Dairesi Direktörü Ami Levin “İsrail-Türkiye serbest ticaret anlaşmasının yirmi beş yıl önce imzalanmasından bu yana Türkiye bizim için İsrail’de kalıcı ticaret ortağı oldu” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu arasında iş birliği mutabakat zaptını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle ile İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu Başkanı Uriel Lynn imzaladı.

İmza töreninden sonra heyette bulunan 77 Türk temsilci ile 400’ü aşkın İsrailli firma temsilcileri arasında ikili ve yuvarlak masa görüşmeleri gerçekleştirildi.

İş birliği mutabakat zaptı (MoU) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İsrail Uluslararası Ticaret Odaları Federasyonu, ikili ticareti destekleyecek alım heyeti, ticaret heyeti, özel nitelikli alım heyeti faaliyetlerini düzenlemek için iş birlikleri yapılacağını ve birbirlerini destekleyeceklerini belirtir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *