Hamza Yerlikaya sahte denilen diplomalarını paylaştı

Hamza Yerlikaya sahte denilen diplomalarını paylaştı

Mahkeme tarafından “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konulan Yerlikaya kendisini istifa etmeye davet eden Özkoç’a yanıt verdi

Mahkeme tarafından “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konulan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AK Parti Milletvekili Hamza Yerlikaya, diplomalarını paylaştı.

Paylaşımında CHP’li Engin Özkoç’a tepki gösteren Yerlikaya, “Ey müfteri maaşım belli işte hakikat bu belgelerde…” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, Yerlikaya’yı, hakkındaki “sahte diploma” iddiası nedeniyle istifa etmeye çağırmış şu ifadeleri kullanmıştı:

Sahtekarlıktan suçlu bulunan bir kişi olarak nasıl oluyor da milletvekili seçilebiliyorsun, Cumhurbaşkanı danışmanı olabiliyorsun, Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanıp milyonlarca para alabiliyorsun, hala bakan yardımcısı görevini sürdürebiliyorsun? Senin ondan sonra ne yaptıkların beni hiç ilgilendirmez. Bu iktidar sahtekarları bakan yardımcısı, hırsızları büyükelçi yapıyor. Biz bununla mücadele ediyoruz. Bu ülkenin temiz, liyakat sahibi evlatları hak ettikleri makamlara gelsin diye uğraşıyoruz. Sende kızaracak yüz varsa bir an önce istifa edersin.

Özkoç’un “iftira ile bayrağımıza leke sürenlere yaranmak için onlarla aynı sofrada kaşık salladığını” ifade eden Yerlikaya, “Ay ve yıldıza duyduğum sevdayı defalarca göndere çektirerek kanıtladım” dedi.

Yerlikya, Özkoç’un iddialarını kanıtlamaması durumunda istifa etmesini istedi.

(Independent Türkçe)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *