İşgal rejiminin seçimlerdeki uygulamalarını “sandıkta apartheid” olarak nitelendiren Uluslararası Af Örgütü, seçimlerden bağımsız olarak, İngiltere’nin Filistin topraklarının işgaline karşı yapması gerekenleri yapmasını istedi.
Uluslararası Af Örgütü İngiltere, İsrail’in Salı günü yaptığı seçimleri “sandıkta apartheid” olarak nitelendirerek, İsrail işgali altında yaşayan milyonlarca Filistinlinin oy kullanma hakkından mahrum bırakıldığını, buna karşılık Filistin topraklarında yaşayan yahudi yerleşimcilerin oy kullanabildiğini belirtti.
Uluslararası Af Örgütü İngiltere’nin kriz müdahale yöneticisi Kristyan Benedict, yaptığı açıklamada, “Seçim sandıkları açılırken, Hebron’daki Filistinliler kendi (Batı Şeria) şehirlerinde tecrit altında tutuluyor ve binlerce kişi evlerinden zorla çıkarıldı. Gazze’de ise sözde ateşkesin başlamasından bu yana 1.500’den fazla kişi öldürüldü” dedi ve Ekim 2025’te varılan ateşkesi kastederek.
Benedict, seçim sonuçlarından bağımsız olarak İngiliz hükümetinin harekete geçmesi çağrısında bulunarak, “Hiçbir seçim sonucu, İngiliz hükümetinin yapması gerekenleri değiştirmeyecektir” dedi.
“İsrail’e yapılan tüm silah transferlerine son verilmeli, uluslararası suçlara en çok karışan İsrailli yetkililere yaptırım uygulanmalı ve Gazze’ye engelsiz insani erişim ve yasadışı ablukanın sona erdirilmesi talep edilmelidir” diye ekledi.
Benedict ayrıca İngiltere’yi uluslararası yargı kurumlarını desteklemeye ve İsrail’in Filistin topraklarını işgaline olan müdahalesine son vermeye çağırdı.
“Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni desteklemeli, Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarını eksiksiz uygulamalı ve ticaret, yatırım, finans, iş birliği veya yardım yoluyla olsun, İngiltere’nin İsrail’in yasadışı işgali, apartheid sistemi ve Filistinlilere yönelik soykırımıyla olan her türlü bağını koparmalıdır” dedi.
Siyonist parlamento seçimleri Salı günü başladı ve 120 üyeli Knesset’i seçmek için 7,3 milyondan fazla İsrail vatandaşı oy kullanma hakkına sahip.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *