Kasım 2023’te Gazze Şeridi’nde siyonist barbarların düzenlediği ve 300’den fazla Filistinli Müslümanın şehid olduğu saldırıda yaşamını yitiren ve enkazdan çıkarılan 112 Filistinli için cenaze töreni hazırlıkları yapılıyor.
İşgalci İsrail ordusunun, 24 Kasım 2023’te başlayan ateşkesten bir gün önce Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’ne düzenlediği saldırıda Hasayine ve Ebu Şeria ailelerine ait evlerin bulunduğu yerleşim bölgesi hedef alındı.
Enkazdan birkaç gün önce çıkarılan 112 Filistinli şehidin naaşı, cenaze töreni öncesinde Gazze kentindeki yıkılmış binaların arasında bulunan bir alana yan yana dizildi.
Yakınları, Filistin bayraklarına sarılan naaşların üzerini çiçeklerle süsledi.
Siyonistlerin Kasım 2023’te Gazze kentinin güneyindeki Sabra Mahallesi’nde, Hasayine ve Ebu Şeria ailelerinin yaşadığı yerleşim bölgesini bombaladığı saldırıda hayatını kaybedenlerin naaşlarına ulaşılmıştı.
Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, 1 Ağustos’ta ekiplerin, yaklaşık iki hafta süren 136 saatlik zorlu arama çalışmaları sonucunda 40’ı çocuk, 38’i kadın ve 7’si engelli 112 Filistinli şehidin naaşının ve kalıntılarının çıkarıldığını aktarmıştı.
Ekip sorumlusu Muhammed Ebu Dan, enkaz altında kaybolan 157 Müslümanın naaşına ulaşılamadığını, bu kişilerin akıbetine ilişkin herhangi bir ize rastlanmadığını ifade etmişti.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *