Hamas Hareketi, İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Laricani’nin, oğlu ve birkaç arkadaşıyla birlikte Tahran’da İsrail’in düzenlediği bir saldırıda şehit düşmesi nedeniyle İran liderliğine ve halkına en derin taziyelerini iletti.
Hamas, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Siyonist-Amerikan saldırganlığıyla karşı karşıya olan İran’la dayanışmasını yineledi.
Hamas, Siyonist-Amerikan saldırganlığının İran’a karşı tüm bölgeye karşı işlenmiş bir suç olduğunu ve bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirtti.
“Ali Laricani’yi ve acımasız Siyonist-Amerikan saldırısında şehit düşen herkesi yas tutarken, Filistin davasına ve halkımızın meşru haklarına verdiği onurlu desteği derin bir takdirle hatırlıyoruz.”
Hamas, “Yüce Allah’tan ona engin rahmetini ihsan etmesini, ailesine ve kardeşlerine sabır ve teselli vermesini ve kardeş İran halkını her türlü zarar ve kötülükten korumasını niyaz ediyoruz” açıklamasını yaptı.
İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Salı günü yaptığı açıklamada, konsey başkanı Ali Laricani’nin İsrail’in hava saldırısında şehid olduğunu bildirdi.
Konsey, Besic güçlerinin komutanı Gulam Reza Süleymani’nin de saldırıda şehid edildiğini açıkladı. Haberlerde ayrıca Laricani’nin oğlu ve güvenlik ekibinin üyelerinin de hayatını kaybedenler arasında olduğu belirtildi.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İstihbarat Bakanı İsmail Hatip’in de suikast sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.
(Filistin Enformasyon Merkezi)













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *