Filistin topraklarını gasp etmeye devam eden yahudiler, işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki Mesafir Yatta’da, Filistinlilerin evlerini ve araçlarını ateşe verdi. Barbarların saldırısı, iftar ve teravih saatleri arasında gerçekleşti.
Bölge sakinlerinin AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre, yahudi yerleşimciler, el-Halil kentinin güneyindeki Mesafir Yatta’da bulunan Susya köyünde Filistinlilere saldırı düzenledi.
Filistinlilerin topraklarını gasp eden yahudiler, iftar ile teravih namazı vakti arasında Filistinlilere ait 4 evi ve çok sayıda aracı koordine bir şekilde kundakladı.
Yahudi yerleşimcilerin saldırısının ardından bazı araçlar kullanılamaz hale geldi ve evlerde büyük hasar oluştu.
Filistin asıllı milletvekili Eymen Avde, X hesabından, yahudi saldırılarının Tel Aviv yönetiminin himayesinde gerçekleştiğini kaydetti. Yahudi yerleşimcilerin ateşe vermesi sonucunda birçok Filistinli ailenin evlerinde mahsur kaldığını belirten Avde, “İşgal sadece yozlaştırmakla kalmaz aynı zamanda yok eder, yakar, yerle bir eder ve en önemlisi öldürür.” ifadesini kullandı.
İşgalci İsrail ordusundan olaya ilişkin yapılan açıklamada, bölgedeki Filistin mülklerinin kasıtlı olarak yakıldığına dair ihbar alındığı belirtilerek, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı ileri sürüldü.
El-Halil kentinin güneyindeki Mesafir Yatta, sık sık işgalci İsrail ordusunun ve yahudi yerleşimcilerin saldırılarına uğruyor.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *