Alevi-Bektaşilerden Cumhurbaşkanlığı ziyareti

Alevi-Bektaşilerden Cumhurbaşkanlığı ziyareti

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı Esma Ersin ve beraberindekiler, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü.

Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı Konutu’ndaki kabule ilişkin NSosyal hesabından mesajında şöyle dedi:

“Alevi-Bektaşi yolunun asırlara yayılan irfanını, hikmetini ve toplumsal birikimini temsil eden kıymetli canlarla bir araya geldik. Alevi-Bektaşi yolunu bu ülkenin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Birlikte yaşama kültürünü güçlendiren, karşılıklı saygıyı ve ortak aklı büyüten her adımı bu çerçevede kıymetli buluyoruz. Kanaat önderlerimize ziyaretleri ve kıymetli fikirleri için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı buluşmayı tertip eden Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteriyor. Esma Ersin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 12 Temmuz 2025 tarihli Resmî Gazete kararıyla Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanı olarak atanmıştı. Ersin buraya atanmadan önce İçişleri Bakanlığı’nda müşavir olarak görev yapıyordu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *