Gazze Direniş Güvenlik Teşkilatı’ndan üst düzey bir yetkili, işgalcinin desteklediği suç çeteleriyle bağlantılı sekiz kişinin ilgili makamlara gönüllü olarak teslim olduğunu doğruladı. Bu gelişme, direnişin on günlük af ilan etmesinin ardından geldi.
Yetkili, Pazar günü yaptığı basın açıklamasında, teslimin gönüllü olarak, birkaç aileyle doğrudan koordinasyon ve şüphelilerin sosyal korumalarının kaldırılmasıyla teslim edilmesini büyük ölçüde kolaylaştıran aşiret liderlerinin açık desteğiyle gerçekleştirildiğini açıkladı.
Diğer aranan şahıslar için de ilan edilen süre boyunca af sürecinin açık kalacağını belirten Başkan, konuyla ilgili herkesin bu fırsatı değerlendirerek statülerini belirlenen prosedürler aracılığıyla düzenlemeleri çağrısında bulundu.
(FEM)













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *