Suriye Savunma Bakanı: Özgürlük devleti doğdu

Suriye Savunma Bakanı: Özgürlük devleti doğdu

Suriye’de askeri personele konuşma yapan Suriye Savunma Bakanı Tümgeneral Murhaf Ebu Kasra, tarihî bir anın eşiğinde duruyoruz dedi, “Dünyaya gösterdik ki özgürlüğü için mücadele eden halklar yenilmez; onur ise ne satın alınır ne de satılır, ancak demir ve ateşle kazanılır.” diye ilave etti.

Suriye’de isyan yılları boyunca kullanılan askerî teçhizat ve araçların modellerinin sergilendiği Suriye Devrimi Askerî Fuarı’nın Şam’daki Fuar Alanı’nda açılışını gerçekleştirdi.

SANA’nın aktardığına göre, açılış töreninde konuşan Savunma Bakanı Ebu Kasra şu ifadeleri kullandı: “Bugün, kırılmayı reddeden, zulme direnen ve yaralarına sabrederek kanı ve gözyaşıyla büyük bir zafer destanı yazan bir halkın hikâyesini özetleyen tarihî bir anın eşiğinde duruyoruz.”

Bakan Ebu Kasra, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Saldırganlığı Caydırma Operasyonu’nun üzerinden bir yıl geçti. Suriye halkının iradesinin birleştiği o tarihî destandan bu yana, İdlib’den Halep’e, Halep’ten Hama’ya, Humus üzerinden başkentin kalbi Şam’a kadar savaşçılar topluca ilerleyerek zulmün kalelerini hedef aldılar. Düşman birlikleri ise devrimcilerin darbeleri karşısında teçhizat ve silahlarını geride bırakarak kaçmak zorunda kaldı.”

Bakan, “Allah’ın izniyle tek saf hâlinde, tek bir ordu olarak Şam’a fethedenler olarak girdik. Dünyaya gösterdik ki özgürlüğü için mücadele eden halklar yenilmez; onur ise ne satın alınır ne de satılır, ancak demir ve ateşle kazanılır.” ifadelerini kullandı.

Ebu Kasra, fuarın anlamına ilişkin olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Bu askerî fuar sadece silah ve teçhizatın sergilendiği bir etkinlik değildir; devrimden doğan yeni bir ordunun canlı bir şahididir. Kuşatma altındaki ilk atölyelerden, tüm kısıtlamalara rağmen ilerleyen askerî geliştirme süreçlerine; evlerin bodrumlarından başlayan operasyon odalarından profesyonel komuta merkezlerine dönüşen yapıya kadar uzanan bir serüveni temsil etmektedir.”

Savunma Bakanı, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bugün, bir yılın ardından, tüm Suriyelilerin gurur duyacağı; onurunu koruyan, evlatlarını muhafaza eden bir orduyu inşa etmeye yönelik stratejik planı tamamlama hedefiyle ilerliyoruz. Şehitlerin kanından ilham alıyor, yaralıların ve tutukluların fedakârlıklarına sadık kalıyoruz. Direnerek zafere ulaşan Suriye, özgürlüğün meşalesi, izzet ve direnişin kalesi ve zulme boyun eğmeyip onurunu savunan halkların sembolü olmaya devam edecektir.”

Bakan Ebu Kasra, Suriye Arap Ordusu mensuplarına seslenerek, “Ülkenin kalkanı ve sarsılmaz kalesi olarak birliğinizi, disiplininizi ve askerî ahlakınızı koruyun. Devlet sizinle korunur, toprak sizinle muhafaza edilir ve bu vatan zorluklar karşısında sizinle dimdik ayakta kalır.” ifadelerini kullandı.

Suriye halkına hitaben ise şu çağrıda bulundu: “Kıymetli Suriye halkı, başlarınızı kaldırın. Ey Suriye’nin evlatları; zulüm dönemi sona erdi ve özgürlük devleti doğdu.”

Savunma Bakanı konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bugün açılışına tanık olduğumuz bu fuar, Suriye Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara’dan ve Savunma Bakanlığı’ndan, halkının özgür ve onurlu yaşaması için canını feda edenlere gönderilmiş bir sevgi ve bağlılık mesajıdır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *