Bursa Cumhuriyet Başsavcısının görev yeri değiştirildi

Bursa Cumhuriyet Başsavcısının görev yeri değiştirildi

Bursa’da Mehmet Ağar ve yüksek yargıdan kimi isimlerin bir yemekte bir araya geldiğini gösteren fotoğraf gündem olmuştu. Fotoğrafta yer alan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz HSK kararı ile Yargıtay savcılığına atandı.

Hakimler Savcılar Kurulu (HSK), Adli ve İdari Yargı 2025 Yılı Mazeret ve Müstemir Yetki Kararnamelerini yayımladı. Mazeret Kararnamesi kapsamında 621 hakim ve Cumhuriyet savcısının ataması gerçekleştirildi.

Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde; Susurluk davası sanıklarından, faili meçhullerle anılan eski bürokrat, polis ve siyasetçi Mehmet Ağar (1), Kılıçdaroğlu döneminde CHP kontenjanından seçilen eski HSK üyesi Ömür Topaç (3), İYİ Parti Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar (4) ve Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz (2) ile avukat oğlu Ali Faruk Solmaz‘ın birlikte yemek yediği kare görüntülendi.

Bugün yapılan HSK görevlendirmesi ile Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda değişikliğe gidildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’na alındı. Solmaz’ın yerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk getirildi.

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Erdal Kuruçay ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *